Vera ne demek ve Vera isminin anlamı nedir? Vera ismi Kuran'da geçiyor mu?

Vera son dönemlerin en yaygın ve merak edilen kelimeleri arasında geliyor. Özellikle dini içerikli bir anlamı olması itibarıyla kullanılan bir sözcüktür. Peki, vera ne demek? Vera sahibi olmak ne anlama gelir? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.

Anne ve baba olmaya hazırlanan adaylardan birçoğu hayata gözlerini açacak olan bebeğine farklı bir isim araştırır. Günümüzde kız bebekler için nadir de olsa kullanılan Vera ismi son dönemde dikkat çekmektedir. Arap, Latin, Slav ve Arnavut kökenli bir sözcük olan Vera isminin anlamı da merak konusu olmaktadır. Farklı anlamlar taşıyan Vera ismi hakkında en geniş detaylara bu başlık altından ulaşabilirsiniz. Vera isminin anlamı ne demek, ne anlama gelir? Vera Kur'an'da geçiyor mu sorularının cevabına haberimizde yer verdik.

VERA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Vera, nadir duyulan ancak son dönemde popülerleşmeye başlayan isimlerden birisi olarak dikkat çekmektedir. Günümüzde kızlar için tercih edilen isimler arasında yer alır. Farklı kökenlerde olan Vera isminin birden fazla anlamı bulunmaktadır.

Vera isminin anlamları şöyle;

- Arka, arkası, sonrası,

- Halk, kainat, alem, mahluk,

- Günah ve haramdan kaçınmak amaçlı şüpheli etmenlerden uzak kalma,

VERA KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Vera isminin tercih edilmesinde bazı önemli etkenler bulunur. Kur'an-ı Kerim'de yer alıp almaması ise o etkenlerden bir tanesidir. Kız bebeğine Vera ismini vermek isteyenler bu ismin Kur'an'da geçip geçmediğine de göz atmaktadır.

Vera, Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayette geçen isimler arasında yer alır. Kur'an-ı Kerim'de 'arka, onun arkası ve sonradan' anlamlarını taşır. Vera ismi Bakara 91, Ali İmran 197, Hud 71. ayetlerde geçmiştir.

Yüksek ateşlenmeye neden olan durumlar nelerdir? Evde ateş düşürme yolları...

İLİŞKİLİ HABER

Yüksek ateşlenmeye neden olan durumlar nelerdir? Evde ateş düşürme yolları...
Sürdürülebilirlik nedir? Gelin adaylarına sürdürülebilir çantalar

İLİŞKİLİ HABER

Sürdürülebilirlik nedir? Gelin adaylarına sürdürülebilir çantalar
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

İsimsiz 1 yıl önce

Vera hiç birinde geçmiyor. Bilginizi tekrar bir kontrol edin.

Ahmed 2 yıl önce

Bakar suresi 91 . Ayette gecen verae kelimesi, yahudilerin tevrat ve zeburdan sonra gelen incil ve Kur'ani ve isa ve muhammed aleyhisselamlari inkar ettiklerine isaretle cihetiyle verae kelimesi incil ve Kur'an ve isa ve muhammed aleyhumusselam demektir.

Toplam 1 beğeni

kullanıcı 2 yıl önce

Hocam bu ayetlerin hiçbirinde geçmiyor vera ismi ben baktım göremedim

Toplam 1 beğeni