Binlerce liralık Hermes çantalar sebze oldu

Dünyaca ünlü markalar arasında yer alan hermes çanta modelleri tasarımlarında sınır tanımıyor. Son olarak sanatçı Ben Denzer'ın elinde sebze ve meyvelere dönüştü. İşte birbirinden ilginç sanata dönüşen sebzeden çanta tasarımları...

Fiyatları ve tasarımlarıyla ününe ün katan dünyaca ünlü markalar arasında yer alan hermes Birkin model çantalarının yeni tasarımıyla herkesi şaşkına uğrattı.

Ben Denzer'in yeniden tasarladığı Birkin çantalar, Hermes'in Instagram hesabından yayınlandı. Ancak bu sefer çantalar sebze ve meyvelerden yapılmıştı.

Balenciaga ve Crocs birleşti ortaya stiletto çıktı!İLİŞKİLİ HABERBalenciaga ve Crocs birleşti ortaya stiletto çıktı!

hermes sebzeden çanta

hermes sebzeden çanta

Muz, elma, lahana, kuşkonmaz ve salatalıklardan tasarlanan klasik Birkin çantaların kamera arkası görüntüleri de sanatçının sosyal medya hesabında yayınlandı.

ÇANTALAR ŞİMDİ 40 YAŞINDA

İlk olarak 1981 yılında tasarlanan Birkin çantalar şimdi 40 yaşında. Adını ise dönemin popüler oyuncusu Jane Birkin'den alıyor.

BİRKİN ÇANTALARIN HİKAYESİ

NTV'de yer alan habere göre, Serge Gainsbourg ile yaşadığı dillere destan aşkla 70’li yıllara damgasını vuran Jane Birkin, Londra’dan Paris’e yaptığı yolculuklardan birinde uçakta Hermès’in üst düzey yöneticilerinden Jean-Louis Dumas ile karşılaşır.

 

hermes elmadan çanta

hermes elmadan çanta
Birkin’in hafta sonu seyahati için hasır bir çantaya sığdırdığı eşyalarının yere dökülmesi üzerine yardıma koşan Jean-Louis Dumas ile yolculukta başlayan sohbet, güzel oyuncunun ‘’Neden Hermès Kelly’den daha büyük, fakat Serge’nin (Gainsbourg) bavulundan daha küçük bir çanta yapmıyorsunuz?” sorusu üzerine, Birkin çantanın ortaya çıkmasıyla sonuçlanır.

Jane Birkin’in o uçak yolculuğu sırasında önündeki kese kağıdına yaptığı eskizlerle ortaya çıkan çanta, ilham kaynağı Birkin’in adını alır ve çok geçmeden bir statü sembolü haline gelir.

Croque Madame nedir ve Croque Madame nasıl yapılır? Fransız tostu Croque Madame tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Croque Madame nedir ve Croque Madame nasıl yapılır? Fransız tostu Croque Madame tarifi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0