Yakın arkadaşın düğününde ne giymeli? Yakınlık derecesine göre kıyafet seçimi

Kültürümüzde yeri tartışılmaz olan düğün merasimleri için bir davet aldığında dolabın karşısına geçip ne giyeceğine, nasıl hazırlanacağına bir türlü karar veremiyorsanız doğru adrestesiniz. Yakın arkadaş düğününde farklı, uzak arkadaş düğününde farklı giyinmeniz gerekebilir. Peki, düğüne giderken nasıl giyinmeli? Nelere dikkat etmeliyiz? İşte tüm detaylar…

Düğün için kombinler, öncelikle kimin düğününe katıldığına, hangi vücut tipine sahip olduğuna, düğün mekanına, hava durumuna, zevkine, trendlere göre çeşitlilik gösterir. Örneğin; en yakın arkadaşının düğününde giyeceğin kıyafet ile uzak akrabanın düğününde giyeceğin aynı olmayacaktır.

Abiye seçimini mevsime uygun yapmak önemlidir. Mesela yazın kadife kumaştan bir elbise ya da pelerinli bir model tercih etmek seni sıcaktan bunaltacağı için tüm gününü berbat edebilir. Aynı şekilde kışın midi boy, tiril tiril bir elbise de iyi bir seçenek olmayacaktır. Düğün sahibi kim olursa olsun bilmeniz gereken temel bir kural var; o gece beyaz renk geline aittir. Bir tür görgü kuralı olarak kabul etmeniz gereken bu durum sayesinde alternatif düğün kıyafetleri için bir rengi baştan elemiş ve işinizi bir miktar kolaylaştırmış olursunuz.

Vücut tipine göre abiye nasıl seçilir? Abiye seçerken dikkat edilmesi gereken noktalarİLİŞKİLİ HABERVücut tipine göre abiye nasıl seçilir? Abiye seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar

PEKİ DÜĞÜNE GİDERKEN NE GİYMELİ?

Elbise seçiminiz düğünün hangi mevsimde yapılacağına da bağlıdır. Yaz aylarında daha renkli, kısa ve nefes alan elbiseleri, kış aylarında ise koyu renk, uzun ve kadife elbiseleri de tercih edebilirsiniz. Düğüne giderken ne giyilir sorusunun kafa karışıklığına neden olan faktörlerinden biri de düğünün yapılacağı mekandır.

  • Eğer bir sahil düğününe gidiyorsanız, uzun elbiseler yerine diz üzerinde biten tek parça kısa elbiseleri tercih edebilirsiniz.
  • Uzun elbise tercih edecekseniz, eteklerinin yerlerde sürünmediğinden emin olun. Böylece düğün boyunca daha rahat edersiniz.
  • Otelde gerçekleşen bir düğüne katılıyorsanız, şık ve zarif elbiseleri seçmekte fayda vardır. Çünkü genelde bu düğünler büyük balo salonlarında yapılır ve mekana uygun uzun gece elbiseleri giyebilirsiniz.
  • Düğün sahibine yakınlık derecenize ve vücut tipinize göre parıltılı ve sırt dekolteli abiyeleri tercih edebilirsiniz.

Bir diğer düğün mekanı modası ise kır düğünleridir. Kır düğününde elbise seçimine özellikle dikkat etmelisiniz. Çünkü bu tür düğünler için ağır abiye elbiseler hoş görünmediği gibi, içinde rahat etmeniz de oldukça zordur. Etekleri uçuşan, renkli ve çiçek desenli elbiseleri seçebilirsiniz. Kır düğününe katılırken ince kumaştan yapılan elbiseleri tercih etmeniz yerinde olacaktır. Bir diğer önemli konu ise kır mekanlarında yapılan düğünlerde ayakkabı tercihinizdir.

Kır düğünlerinde yüksek topuklu ve platform ayakkabılardan uzak durmalısınız. Onun yerine zarif ve topuk boyu 5 cm’yi geçmeyen ayakkabılar giymek hem yürürken hem de dans ederken rahat etmenizi sağlayacaktır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0