Very Peri rengi nedir? 2022 yılının rengi Very Peri hakkında merak edilenler

Küresel renk otoritesi Pantone her yıl olduğu gibi yeni yılın da rengini belirlediğini açıklayarak 'Very Peri' olduğunu söyledi. Pantone bu yıl sıfırdan renk üreterek tüm dünyayı şaşırttı. Peki Very Peri rengi nedir? 2022 yılının rengi Very Peri hakkında merak edilenler...

2021 yılının sonuna doğru yaklaşırken renk otoritesi olarak bilinen Pantone 2022 rengini duyurdu. Önümüzdeki yıl için Very Peri adını verdiği rengi seçti. ABD merkezli şirket, önümüzdeki yıl için halihazırda olan renklerden değil sıfırdan ürettiği rengi seçti.  

Yakın gelecekte ünlü markaların vitrinlerinde ve butiklerinin raflarında Very Peri'nin paletinde bol bol kıyafet olacağından emin olabilirsiniz. Pantone Enstitüsü'ne göre, 2022'de mor-kırmızı bir renk tonuna sahip bu mavi renk ana renk oldu. Tasarımcıların rengi önceden tahmin ettiğini belirtmekte fayda var. Bu nedenle mor, leylak rengi ve lavanta kıyafetlerindeki süperstarlar defalarca "kırmızı halılarda" göründüler.

Pantone Renk Enstitüsü İcra Direktörü Leatrice Eiseman, "Yeni bir renk bulmak bizim için gerçekten önemliydi. Çünkü artık dünyaya dair çok yeni bir vizyonumuz var" dedi. Very Peri'nin 'en mutlu ve en sıcak' mavi tonlarından biri olduğunu belirten Eiseman, kırmızı alt tonları sayesinde rengin 'bir yenilik hissini güçlendirdiğini' dile getirdi.

Kışın elbise nasıl giyilir? Kış aylarında elbise kombinleme önerileriİLİŞKİLİ HABERKışın elbise nasıl giyilir? Kış aylarında elbise kombinleme önerileri

Salgının günlük yaşamlarımızı ve iş hayatını ciddi bir şekilde değiştirdiğini ve bunun da insanları alışılagelmişin dışında düşünmeye sevk ettiğini söyleyen

Pantone Başkan Yardımcısı Laurie Pressman ise, "Bu süre içinde o kadar çok zorluk yaşadık ki, bir günden diğerine neyin ortaya çıkacağını bilmiyoruz. İnsanların bu gibi zor zamanları atlamasına yardım eden şey meraktır, cesur yaratıcılık dediğimiz şeydir" ifadelerini kullandı.

Very Peri'nin 'geleceği sembolize ettiğini' söyleyen Eiseman, "Bu renkte, bahsettiğimiz o canlı, neşeli tavır, o kaygısız özgüven ve yaratıcı ruh var" dedi.

En kolay vişneli köfte nasıl yapılır? Masterchef vişneli köfte ve tırnaklı pide yapımı

İLİŞKİLİ HABER

En kolay vişneli köfte nasıl yapılır? Masterchef vişneli köfte ve tırnaklı pide yapımı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0