Vücut tipleri neler? Kadın vücut tiplerine göre giyinme önerileri

Vücut tipine göre nasıl giyinmesi gerektiğini bilmeyen kadınlar için alışveriş yapmak eziyet gibi gelebilir. Şık ve rahat bir kombin oluşturabilmek için hangi vücut tipine sahip olduğunuzu bilmeniz alışverişlerinizde kolaylık sağlayacaktır. Peki siz hangi vücut tipine sahipsiniz?

Günümüzde birçok kadın vücut tipine uygun olmayan kıyafet seçimlerinde bulunuyor. Tercih ettiğiniz kıyafetlerle göz kamaştıran bir görünüme sahip olmak istiyorsanız öncelikle vücut tipinizi tanımanız gerekiyor. Kıyafet seçiminde doğru kararlar vermenizi sağlayan bu bilgiler sayesinde şık parçaları çok daha kolay bir araya getirebilirsiniz. Bu nedenle kadınların giyinmeden önce bilmesi gereken tek şey hangi vücut tipine sahip olduğudur. Her vücut tipine uyum sağlayabilecek parçalar genellikle uzun gömlek ve ceketlerdir. Bu parçalar ile tesettür giyime de uygun kombinler yapabilirsiniz. Peki siz armut, ters üçgen, dikdörtgen, kum saati, elmas ve oval vücut tiplerinden hangisine sahipsiniz? Yasemin.com ekibi olarak sizin için vücut tipinize uygun giyinme önerilerimiz var.

KADINLARA AİT VÜCUT TİPLERİ

Kadın vücut tipleri

Kadın vücut tipleri

  • Armut şekli vücut tipi;

Bu vücut tipine sahip kadınların üst gövdesi bacaklarına oranla daha küçüktür. İnce uzun boynun yanı sıra ince kaburgaları vardır.  Armut şeklindeki vücut tipine sahip kadınlar, ince bellerini ortaya çıkaran kıyafetleri tercih ederek fark oluşturabilir. Yalnızca çok dar kıyafetlerden kaçınmaları gerekir. Renkli veya baskılı tişörtler ile görünümlerindeki odak noktasını alt bölgeden uzağa çekebilir ve büzgülü kemere sahip etek ve pantolonlar ile hatları çok daha yumuşak ve rahat gösterebilirsiniz. Kaçınmanız gereken parçalar  arasında ise baskılı ve açık renkli ya da büzgülü pantolonlar var. Mümkün olduğunca giyineceğiniz pantolonun kumaşı akıcı olmalı. Pantolonlar için koyu renkleri tercih edebilirsiniz. Üzerinize oturan üstleri tercih ederken ise bluzların ve ceketlerin uzun olmasına özen gösterin. Böylelikle tesettür giyimler için de uygun kombin oluşturabilirsiniz.

Kadın vücut tipleri

Kadın vücut tipleri

  • Ters üçgen şekli vücut tipi;

Vücut tipiniz ters üçgen ise vücut orantınız ideal bir yapıda demektir. Ters üçgen şekli vücut tipine sahip kadınların geniş omuzlar ve normal bir bel yapısına sahiptir. Bu sebeple ters üçgen şeklindeki kadınlara çok fazla süzülen kıyafetleri önermiyoruz. Geniş omuzlu ceketler yerine yamalı cepleri, aşağı doğru genişleyen etekleri ve pantolonları tercih edebilirsiniz. Düşük kemerli kıyafetler de görünümünüzü denge katar.

Kadın vücut tipleri

Kadın vücut tipleri

  • Dikdörtgen şekli vücut tipi;

Alt ve üst beden orantısı eşit olan kadınların genellikle alt kısmı düz ve incedir. Dikdörtgen vücut tipine sahipseniz üst bedeniniz için çok dar olmayan tişörtleri tercih edebilirsiniz. Özellikle V yakalı kıyafetlerin boynunuzu ince göstermesinin yanı sıra asimetrik etek uçları size zarif bir görünüm kazandırır. Etek tercihlerinizi düz kesimlerden yana kullanırsanız ceket veya gömlek kombini ile moda ikonlarına taş çıkarabilirsiniz.

Kadın vücut tipleri

Kadın vücut tipleri

  • Kum saati şekli vücut tipi;

Küçük kemik yapısıyla kum saati şekline sahip olan kadınlar zıt kemerleri kullanmalı... Büzgülü kıyafetlerin uygun olacağı kum saati vücut tipi, düşük bel pantolonlarını da kabul edebilir. Parlak renklerden uzak durmanız ve sade renkli kıyafetleri tercih etmeniz kombinlerinize çok daha şık bir görünüm kazandıracaktır. 

Kadın vücut tipleri

Kadın vücut tipleri

2022 sezonunun en popüler güneş gözlükleri! Yüz tipine göre güneş gözlükleriİLİŞKİLİ HABER2022 sezonunun en popüler güneş gözlükleri! Yüz tipine göre güneş gözlükleri

  • Elmas şekli vücut tipi;

Elmas vücut şekline sahip kadınlar ince omuzlu fakat sert bir görünüme sahiptir. Karakter olarak armut şekliyle benzeyen elmas vücut tipi, armut vücut tipinin çok daha kavisli bir halidir. Bu vücut tipine sahip olan kadınların üst bedenleri incedir. Siz de bu vücut şekline sahipseniz arkasında detay olan pantolonlardan uzak durmanız faydalı bir tercih olacaktır. Aşağı doğru bollaşan ceket tercihinizi gömleklerle canlandırabilirsiniz. Fakat size asıl tavsiyemiz pileli eteklerden, renkli ve parlak tonlardan uzak durmanız yönünde olacaktır.

Kadın vücut tipleri

Kadın vücut tipleri

  • Oval şekli vücut tipi;

Bu tip bir vücut şekline sahipseniz uzun gömlekler giymeye özen göstermelisiniz. Üst bedeniniz için V yaka kıyafetlerin boynunuzu ince göstermesinin yanı sıra yaka dökümünü ince ve küçük tutmanız size hoş bir bütünlük katacaktır.

​Dekorasyonda hardal sarısı nasıl kullanılır? Hardal renk ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

​Dekorasyonda hardal sarısı nasıl kullanılır? Hardal renk ev dekorasyonu nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 1

Emma 2 yıl önce

Bence herkes giymek istediği her şeyi giyebilir. Vücudu bu tür kalıplara sokmak ve her vücut tipinin kusur olarak lanse edilen bir takım özelliklerini kapatmaya çalışmak çok yersiz. Sırf vücudu diğerine benzemiyor diye kimse sadece belirli kıyafetler giymek zorunda değil.

Toplam 10 beğeni