2022 bahar ve yaz ayları renkleri belli oldu!

Her yıl pantone renk sistemi kapsamıyla seçilen renkler moda dünyasında giyim tercihlerini şekillendiriyor. Pantone, 2022'de ilkbahar yaz modası için ilk kez kendi üretimini tercih ederek 'Very Peri' rengini ilan etti. İşte 2022 bahar ve yaz aylarında tercih edilen renkler... Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sizler için araştırdı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Her yıl renk sistemi kapsamında belirlenen renkler podyumlarda kabul görürken 2022'de Pantone, kendi rengini üretmeyi tercih ederek moda stilleri için 'Very Peri'yi podyumlara kazandırdı. Klasik bahar renkleri bu yıl daha trend olsa da fazla renklilikten gri, siyah, koyu kahveler, koyu portakallar, ve kırmızı tonlarına geçiş yapılabilir. Bu yılın bahar ve yaz aylarına damgasını vuracak 7 renk tercihiyle oluşturulan kombinler gözleri kamaştırabilir. Dolayısıyla herkes kuşandığı kıyafetlerin kendini yansıtacak renk tercihleriyle giyecek. Peki 2022'nin bahar ve yaz ayları için kıyafetlerde hangi renkler tercih edilecek?

2022 YILININ BAHAR VE YAZ AYLARI RENKLERİ

 Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sizler için renklere dokundu.

  • Very Peri;

Very Peri

Very Peri

Bu yıl Pantone ters köşe yaparak kendi özgün rengini üretti. Kırmızının alt tonuyla mavinin buluştuğu morun bu formu, renk sistemi tarafından "Mavinin sadakatini ve sabitliğini, kırmızının enerjisi ve heyecanıyla harmanladık" ifadeleriyle duyuruldu. Oldukça dikkat çekici bir izlenim oluşturan Very Peri, önümüzdeki bahar aylarında daha fazla talep edilip diğer renkleri kıskandırabilir.

Very Peri rengi nedir? 2022 yılının rengi Very Peri hakkında merak edilenlerİLİŞKİLİ HABERVery Peri rengi nedir? 2022 yılının rengi Very Peri hakkında merak edilenler

Bu yılın rengi Very Peri

Bu yılın rengi Very Peri

Bunun yanı sıra 'Very Peri'yi podyumlarda gören moda vizyonerleri kayıtsız kalamadı. 

  • Innuendo;

Innuendo

Innuendo

Bu yıl bir anda enerji yüklemesi yapan bir pembe tonuyla karşılaşacağız. Bu rengin parlak dokusuyla bahara yolculuk yapabiliriz. Cesaret ile göz göze getiren 'Innuendo' pembesini tercih ederken tedbirli davranarak elbise, etek, trençkot gibi büyük kıyafetlerin nötr tonlarıyla denge sağlanabilir. 

  •  Coral Rose;

Coral Rose

Coral Rose

Çok az insan tarafından tercih edilen turuncu rengi bu yıl trendler arasında gardıropların gönlünü almak için kolları sıvadı. Pantone bu sene çiçekler ilham alarak baharı koklatan bu tatlı turuncu rengini elimize sundu. 

  • Glacier Lake;

Glacier Lake

Glacier Lake

Bebek pembesi ile mavinin pudramsı dokusunu hissettiren 'Glacier Lake' bu baharın en dingin ve serinletici rengi olarak karşımıza çıkıyor. Kuzey Kutbu'nun buz denizlerinden bir esinti kondurur gibi yaz sıcağı için serin bir görünüm sağlayacak. 

  • Cascade;

Cascade

Cascade

Serinliğin simgesi haline gelen Glacier Lake renginden sonra açık ve koyu mavinin harmanlanmasıyla doğan 'Cascade' ışığıyla göz kamaştırıyor. Her ne kadar yeşilden çalıyor gibi görünse de altından mavi tonları göz kırpıyor. Yeşil sevmeyenlerin bile radarına girecek olan bu ton soğuk, serin ve tazelik hissiyle podyumlarda adından çokça söz ettiriyor.

  • Popcorn;

Popcorn

Popcorn

Tereyağı sarısı olarak geçen 'Popcorn' tonları bu yıl gardıroplarda yer almak istiyor. Adını trendlere yazdıran bu tonun tatlı bir turuncuyla hareket kazandırılarak gönülleri çalması an meselesi. Tercihlere farklı ve şık bir görünüm kazandıracak Popcorn tonu kendini, bu yılın vazgeçilmez rengi haline gelmeye hazır hissediyor.

  • Harbor Blue;

Harbor Blue

Harbor Blue

2022'ye mavi ve alt tonları damgasını vuracak gibi... Mavi ve yeşilin muazzam buluşmasıyla muazzam bir ton elde ediliyor. Zümrüt yeşilini andıran 'Harbor Blue' yaz aylarında özellikle sahile yakın akşamlarda ön plana çıkıyor. 

Liposuction Operasyonu nedir ve ne işe yarar? Liposakşın nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Liposuction Operasyonu nedir ve ne işe yarar? Liposakşın nasıl yapılır?
Meghan Markle'ın giydiği kıyafet yıla damgasını vurdu!

İLİŞKİLİ HABER

Meghan Markle'ın giydiği kıyafet yıla damgasını vurdu!

BİR YORUM YAPIN 0