Liposuction Operasyonu nedir ve ne işe yarar? Liposakşın nasıl yapılır?

Liposuction vücudun bazı bölgelerinde genetik olarak veya beslenme alışkanlıklarından dolayı birikmiş olan yağın alınarak şekillendirilmesi işlemidir. Son yıllarda oldukça fazla rağbet gören bu yöntem mutlaka uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Peki Liposuction Operasyonu nedir ve ne işe yarar? Liposuction Operasyonu nasıl yapılır?

Obezite gibi kilo problemleri olmayan fakat bölgesel olarak zayıflama yöntemleriyle giderilemeyen yağlanmalara sahip kişilerde, var olan fazla yağ dokusunun uzaklaştırılması ve vücuda daha iyi bir şekil kazandırılması için uygulanan cerrahi yöntemlere  Liposuction (liposakşın) ismi verilir.

Halk arasında genellikle yağ aldırma olarak nitelenen liposuction geçmiş yıllardan günümüze en çok uygulanan estetik operasyonlardan biridir. Bu uygulama özellikle kalça, basen, karın ,bel, diz gibi inatçı yağlanmaların ve bölgesel fazlalıkların görüldüğü bölgelere uygulanır.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Akman tüm merak edilenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a anlattı. 

LİPOSUCTİON HANGİ BÖLGELERE UYGULANABİLİR?

  • Kadın ve erkeklerin vücutlarında biriken inatçı yağ depolarında,
  • Yanak, boyun, çene altı ve ense bölgesinde,
  • Kolların iç bölgesinde,
  • Kalça, uyluk, baldır, diz ve bileklerde,
  • Karın, göbek ve bel bölgesine,
  • Erkeklerde meme büyümesinde.

- Liposuction kilolu hastalara da uygulanabilir ancak bu noktada şunu belirtmekte yarar var, Liposuction kilo vermeye yardımcı olmaz, bir zayıflama tedavisi değildir. Vücut kıvrımlarının belirginleştirilerek daha ince görünülmesini sağlar. Liposuction ile vücut hatları inceltilerek daha düzgün formda bir vücut oluşturulur. 

Estetik ameliyatları ve güzellik uygulamalarında hukuki sorunlarİLİŞKİLİ HABEREstetik ameliyatları ve güzellik uygulamalarında hukuki sorunlar

LİPOSUCTİON HANGİ BÖLGELERE UYGULANABİLİR?

LİPOSUCTİON HANGİ BÖLGELERE UYGULANABİLİR?

- Bölgesel ve erimeye direnç gösteren yağlanmalar haricinde kilo problemi yaşayan hastaların ilk önce doktor kontrolünde diyet programına başlamaları, spor programına uyarak fazla kilolardan kurtulmaları liposuction öncesinde önerilmektedir. Bu aşamadan sonra Liposuction tedavisi daha uygun olacak ve bir türlü kurtulamadığınız yağ fazlalıklarından bu şekilde vücudunuzdan uzaklaştırabileceksiniz. 

LİPOSUCTİON KİMLERE YAPILIYOR?

LİPOSUCTİON KİMLERE YAPILIYOR?

LİPOSUCTİON KİMLERE YAPILIYOR? KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

Liposuction uygulaması hareketsiz hayat biçimi ve yanlış beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak ortaya çıkan bölgesel vücut yağlanmalarını gidermek için yapılan vücut şekillendirme operasyonudur. Unutulmaması gereken Liposuction uygulamasının bir zayıflama ya da zayıflatma operasyonu olmamasıdır.  Liposuction, diyet ve spor ile bir türlü gitmeyen inatçı yağ kütlelerinin alınması ve şekillendirilmesi işlemidir. Vücutta basen, kalça, karın altı, göbek, diz, gıdık, ense gibi bölgelerdeki yağlanmalar oldukça zor kaybolan bölgesel yağlardandır. Liposuction spor ve diyet uygulamalarına direnen formdaki yağların eritilmesine ve vücuttan dışarı çekilmesine yönelik yapılan cerrahi bir müdahaledir. Liposuction uygulaması için ideal hastalar kilo fazlalığı olmayan ve deri elastikiyeti iyi durumda olan hastalardır. 18 yaşından itibaren liposuction yapılabilir. Bu operasyon için çok fazla kilosu olan kişiler uygun değildir. Liposuction uygulaması vücut kitle indeksine göre değişebilmektedir. Vücut kitle endeksi değerlerinize göre Liposuction uygulaması için uygun olup olmadığınızı rahatlıkla anlayabilirsiniz. Vücut kitle indeksinizi hesaplamak için boyunuzu kendisiyle çarpın ve çıkan sonucu kilonuza bölün. Elde edilen sonuç 32 birim değerinden fazla ise bu operasyon için uygun değilsiniz demektir.

LİPOSUCTİON OPERASYONU NASIL YAPILIR?

LİPOSUCTİON OPERASYONU NASIL YAPILIR?

LİPOSUCTİON OPERASYONU NASIL YAPILIR?

Liposuction uygulamasında kişilerin bölgesel yağları, belli bölgelerde toplanan cilt altı yağ dokuları vakum ile dışarı çekilir. Bu ameliyatta kanüller kullanılarak yağlar vücuttan atılır.

Liposuction kelime kökeni yağ – emmek anlamına gelir. Yani vücudunuzdaki bölgesel yağlar emilerek dışarı atılır. Herhangi bir spor yapmadan, diyet yapmadan Liposuction ile kolaylıkla vücudunuza şekil verebilir ve fazlalıklarınızdan çok kolay ve konforlu bir biçimde kurtulabilirsiniz. Uygulamadan önce, cerrah tarafından belirlenen bölgeye çizgiler çekilerek verilecek form belirlenir. Çoğunlukla genel anestezi altında uygulanan Liposuction uygulamasında, öncelikle cilt üzerine yaklaşık 1,5- 2 milimetre boyunda kesiler açılır. Bu minik kesilerin içerisine kesilerden daha ince olan kanüller yerleştirilir.

Kanüller hafifçe oynatılarak kişinin vücudundaki inatçı yağların yerinden oynamasını, parçalanmasını,  gevşetilmesi ve en hızlı biçimde boşaltılması  sağlanır. Liposuction’da kullanılan vakum gücüyle çalışan kanüller, kişinin bölgesel yağlarına odaklanarak bunların dışarı atılmasını sağlar. Böylece Liposuction uygulamasında maksimum verim sağlanır. Operasyondan sonra vücut içerisinde oluşan sıvının dışarı akmasını sağlamak aynı zamanda ödem oluşumunu da engellemek amacıyla kesiler bir süre açık bırakılır. Uygulamanın tamamlanmasından sonra kesilere dikiş atılır. Daha sonra liposuction yapılan bölge sıkı bir şekilde bandajlanır.

Liposuction ameliyatının başarısı kişinin vücut kitle endeksi ve cilt kalitesine bağlıdır. Ameliyatın süresi Liposuction yapılan alanın büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.

2022 bahar ve yaz ayları renkleri belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

2022 bahar ve yaz ayları renkleri belli oldu!

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0