Modada sağlığa zarar veren alışkanlıklara dikkat!

Günlük hayatımızda tercih ederken keyif aldığımız kıyafet ve aksesuarlar sağlığımızı tehdit edebilir. Bu sebeple şık görünmekten önce giyilen kıyafetlerin kumaşları, şekilleri ve takılan aksesuarların materyalleri önemlidir. Peki sağlığı etkileyen kıyafet çeşitleri nelerdir? İşte tüm detaylar...

Geçmişten günümüze her geçen gün gelişmekte olan moda, geniş ürün ve tasarım yelpazesiyle hayatımızın odak noktasında olmayı başardı. Moda deyince akla genellikle şık ve estetik bir görünüm gelirken bazı markalar, son yıllarda rahat parçalara şıklığı da dokuyarak insan sağlığı için tasarımlar yapmaya başladı. Ancak buna rağmen, dönem dönem vitrinlerde gördüğümüz dar pantolonlar yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bu da büyük oranda ergonomik rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bunun yanı sıra tasarımı ve rengiyle gönülleri çalan bazı kıyafetler, kumaşlarına bakılmaksızın alınıyor. Kumaşlar üzerinde mevsimine göre uygun olmayan tercihler, bir takım deri rahatsızlıklarının oluşmasına sebep oluyor. Buna imitasyon takıları da ekleyebiliriz. Peki insan sağlığını etkileyen kıyafet çeşitleri nelerdir?

SAĞLIĞI ETKİLEYEN KIYAFETLER!

  • Dar giyinmek;

Dar pantolon

Dar pantolon

Bazı dönemler varlığını unuttursa da hayatımızdan bir türlü çıkmayan aşırı dar pantolonlar, kan dolaşımını etkilediği için varise de sebep olabiliyor. Dar pantolonlar yalnızca kadınlarda eğil erkekler de büyük oranda olumsuz etkiler bırakabiliyor.

  • Yapay deriler;

Yapay deriler

Yapay deriler

Her sezon mutlaka mağaza reyonlarında ya da vitrinlerde gördüğümüz deri kıyafetler, yapısal olarak son derece önem verilmesi gereken ürünler arasında yer alıyor. Suni deri ürünler, uzun süreli kullanımlarda ciltte ciddi sorunlara neden olabiliyor. Kimyasal maddeler kullanılarak üretilen bu tarz kıyafetlerin hem kalitesiz hem de sağlıksız olduğu söylenebilir.

Yaz aylarında terletmeyen kumaşlar hangileridir? Terlemeyi önleyen kumaşlar...İLİŞKİLİ HABERYaz aylarında terletmeyen kumaşlar hangileridir? Terlemeyi önleyen kumaşlar...

Hakiki deri ürünlerine oranla daha fazla tercih edilmelerinin nedeni, daha düşük fiyatları kapsaması ve tasarımlarda estetik bir detay verilmesi diyebiliriz.

  • Sahte gözlükler;

Sahte gözlükler

Sahte gözlükler

Güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerekenler!İLİŞKİLİ HABERGüneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

Bazı gözlükler ise ucuz üretim maliyeti nedeniyle optik cam kullanmak yerine mika ve plastik üretimden elde edilen taklit şeklinde piyasada yer alıyor. Bu gözlükler çerçeve ve camıyla her ne kadar şık görünüşe sahip olsa da göz sağlığını tehdit ediyor. Camlarda UV koruması olmadığı için güneş ışınlarının göze temasını hem engellenemiyor. Öte yandan bu ışınları daha zararlı bir hale getirebiliyor.

  • Topuklu ayakkabılar ve düz taban ayakkabılar;

Modanın önemli unsurlarından biri de ayakkabılardır. Genellikle görünüş bakımında giyilen ayakkabılar, yanlış tercihler sonucu ortopedik rahatsızlıklara sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla fazla yüksek topuklu ya da düz tabanlı ayakkabılar, ileriki zamanlarda kişide duruş bozukluğu, bel ve sırt ağrısı gibi sorunlarla karşı karşıya bırakabilir. Bu nedenle daha rahat ve ortopediye göre ayakkabıların tercih edilmesi şıklıktan önce gelmelidir.

  • Sahte takılar;

Sahte takılar

Sahte takılar

Kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından olan takılardaki tercihler, cilt hastalıklarına sebep olmaması için gerçek üretimlerinden yana kullanılması gerekir. Aksi durumda imitasyon takılar, ciltte deri dökülmesinden kaşıntıya, alerjiden egzamaya kadar çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

BİR YORUM YAPIN 0