Şal nasıl seçilir? Şal alırken nelere dikkat edilmeli?

Tesettür giyimin temelini oluşturan şalların seçimi hem görsellik hem de rahatlık için büyük önem taşımaktadır. Özellikle akşam davetlerinde, arkadaşlarla keyifli sohbetlerin eşlik ettiği kahve buluşmalarında hem rahat hem de hoş görünmek isterseniz doğru şal seçerek uzun saatler konforlu hissedebilirsiniz. Peki şal nasıl seçilir? İşte tüm detaylar haberin devamında...

Tesettür giyimin olmazsa olmaz parçalarından biri haline gelen şalları seçerken birçok unsuru dikkatli bir şekilde incelemeye özen gösteriyoruz. Bu noktada kişisel zevklerimiz ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda hareket ederek farklı renk, doku, desen ve tasarımdaki şallara göz atabiliriz. Hem kıyafetlerle uyumlu hem de rahat hissettirecek şalların seçimi hakkında merak edilen tüm detayları sizler için araştırdık. Gelin, gün içerisinde şıklığınıza vurgu yapacak şallar hakkında bilinmesi gereken her şeye birlikte göz atalım.

En iyi tesettür giyim markaları nedir? Tesettür giyim alışverişi nereden yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn iyi tesettür giyim markaları nedir? Tesettür giyim alışverişi nereden yapılır?

ŞAL NASIL SEÇİLİR? ŞAL ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Şal alırken yüz şekli, ten rengi, şalın desenleri, renkleri ve birlikte tercih edileceği kıyafetlerin tarzı gibi pek çok faktör önem arz ediyor.

Şal seçimi

Şal seçimi

Yüz şekline uygun olmayan şalları kullanmak sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir ve rahatsız hissetmenize neden olabilir. Eğer uzun bir yüz şekline sahipseniz bone ve şalı aynı renk grubundan seçerek yüzünüzü olduğundan daha yuvarlak gösterebilirsiniz. Bonesiz şal kullanmak ya da boneyi farklı renklerde tercih etmek yüzünüzün uzunluğunu çok daha belirgin hale getirebilir. Bundan dolayı şalı bol tutarak ve bone kullanarak uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yüz şekline göre şal seçmenin yolları

Yüz şekline göre şal seçmenin yolları

Üçgen yüz şekline sahipseniz yüzün daha oval bir görünüm oluşturmak için tepe bölümüne üçgen şeklini vermeye özen göstermelisiniz. Bunun için şallarda kumaş seçimini doğru yapmak istediğiniz sonucu yakalamanıza yardımcı olacaktır. İpek şallar bu anlamda nokta atışı yapmanızı sağlayacak. 

Üçgen yüz şekline göre şal seçmenin yolları

Üçgen yüz şekline göre şal seçmenin yolları

Yuvarlak ve oval yüzlerde şal seçimi ise desenler ve bone kuralında gizli. Bu tip bir yüz şekline sahip olan kadınlar şallarını bağlarken bonelerinin görünmemesine özen göstermeli çünkü bonenin görünmesi daha yuvarlak ve kilolu bir yüze sahipmişsiniz gibi bir algı oluşturabilir.

Yuvarlak yüz şekline göre şal seçmenin yolları

Yuvarlak yüz şekline göre şal seçmenin yolları

Son olarak kare yüz şekline sahip kadınların keskin yüz hatlarını yumuşatacak şal modellerine yönelmelerini tavsiye ederiz. Bunun için şalı bağlarken çene bölümünü bol bırakacak şekilde şalınızı bağlamanız gerekmektedir. 

Kare yüz şekline göre şal seçmenin yolları

Kare yüz şekline göre şal seçmenin yolları

  • TEN RENGİNE GÖRE ŞAL SEÇİMİ

Esmer bir ten rengine sahipseniz koyu renkleri şallardan uzak durmanızı öneririz. Krem rengi, toz pembe ve açık yeşil gibi renkler yüzünüzün aydınlık görünmesini sağlayabilir.

Ten rengine göre şal seçimi

Ten rengine göre şal seçimi

Kumral bir ten renginde ise bordo, lacivert, mor, koyu yeşil, fuşya gibi renkler eşsiz olacaktır.

Kumral tene göre şal seçimi

Kumral tene göre şal seçimi

Sarışın ya da açık bir ten rengine sahipseniz de siyah, pembe, lila ve sarı gibi renkleri kullanabilirsiniz.

Açık tene göre şal seçimi

Açık tene göre şal seçimi

UFAK BİR NOT: Şal seçiminde tüm bu faktörlerin yanı sıra kombininize uyum sağlamasına da özen göstermelisiniz.

  • KUMAŞINA GÖRE ŞAL SEÇİMİ

Şal alırken en dikkat etmeniz gereken nokta uzun ömürlü kullanım imkanı sunması ve ütüleme sorunu yaşatmaması olmalı. Bundan dolayı pamuk, ipek, tafta ve saten gibi kaliteli kumaşlardan şalları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 

Kumaşa göre şal seçimi

Kumaşa göre şal seçimi

Dandy stil nedir? Dandy stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dandy stil nedir? Dandy stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Mahmut 10 ay önce

İlk önce edeple örtüneceksin sonra kıyafetle. 28 Şubatlar keşke hiç bitmeseydi diyesi geliyor insanın.