70'ler modası nasıl olur? 1970'li yılların moda kuralları

Canlı ve cesur çizgilerin sarsılmaz hakimiyetini gözler önüne seren 70'ler modası, desenler ve renklerin ahenk içerisindeki dansını yıllardır gardıroplara taşımaya devam ediyor. Günümüz moda dünyasını da şekillendiren 70'li yılların stil önerilerini sizler için tek tek araştırdık. Peki 70'ler modası nasıl olur? İşte detaylar...

Moda dünyasında yükselen trendler arasına adını yazdıran 70'ler stili, özellikle bahar aylarında enerjik ve dinamik bir görünüm oluşturmak isteyenlerin favorisi haline geldi. 70'lerden ilham alan birçok parça tasarlayan Gucci, Chloe, Ulla Johnson ve Johanna Ortiz gibi dünyaca ünlü markalar zengin renk ve desenleri koleksiyonlarında sergilemeye başladı. Dönemin öne çıkan bazı kurallarını esas alarak siz de bu bahar 70'lerin çarpıcı etkisine kapılabilirsiniz. Gelin, takvimlerin 1970'li yılları gösterdiği günlere dönmenin en basit haline birlikte göz atalım.

İlkbahar moda trendleri nelerdir? Bahar kombinleri nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERİlkbahar moda trendleri nelerdir? Bahar kombinleri nasıl yapılır?

  • YENİ GÖZDE: İSPANYOL PAÇA

70'li yıllara ait fotoğraflara baktığımız zaman ilk dikkatimizi çeken detay 'flare' olarak bilinen ancak dilimize İspanyol paça olarak geçen pantolonlar oluyor. Bacak boyunu olduğundan uzun gösteren ve her vücut tipinde kusursuz bir görünüm yakalamayı hedefleyen İspanyol paça pantolonlar, hem klasik hem de spor kombinlerde rahatlıkla kullanılabilir.

İspanyol paça pantolon kombini

İspanyol paça pantolon kombini

Özellikle yüksek topuklu terlik ve ayakkabılarla harika bir uyum yakalayan bu pantolon modeli, yalnızca 70'ler değil günümüzde de oldukça popüler. Eğer 70'ler tarzı oluşturmak istiyorum, diyorsanız ilk işiniz güzel bir İspanyol paça pantolon satın almak olmalı.

İspanyol paça kombini

İspanyol paça kombini

Yalnızca İspanyol paça pantolonlarla sınırlı kalmak istemiyorsanız İspanyol paça kot tulumlarla da şıklığınızı gözler önüne serebilirsiniz. Bağcıklı spor ayakkabılar ve çizgili t-shirt ya da ince triko kazaklarla bir araya getirebileceğiniz kot tulumlarla tüm gözler üzerinizde olabilir!

70ler kombin önerileri

70ler kombin önerileri

  • KOT ETEKLERE KİM HAYIR DİYEBİLİR?

Son dönemlerde kısa jean etekler yerini uzun jean eteklere bıraktı. 70'ler moda dünyasının en önemli parçalarından biri olan uzun jean etekler, tamamen riskli bir stil önerisi diyebiliriz. Bu etekleri giymeden önce vücut yapınızı ve boyunuzu göz önüne almanızda fayda var. Eğer boyunuzu kısa gösterecek kıyafet seçimlerinden uzak duruyorsanız bu etek istediğiniz görünümü oluşturmanıza olanak tanımayabilir. Fit ve uzun boylu kadınların favorisi haline gelen bu eteği doğru kullanmak için yuvarlak burunlu topuklu ayakkabılardan faydalanabilirsiniz.

Uzun kot etek kombini

Uzun kot etek kombini

  • KALIN TOPUKLARIN RAHATLIĞINA ŞANS VERİN

70'li yıllar demek rahatlık, konfor ve pozitif olmak demek! İnce topuk ayakkabılarınızı rafa kaldırarak 70'lerin konforuna şans vermek isterseniz ayakkabı dolabınızda kalın topuklulara yer açmanın zamanı geldi. İddialı bir görünüm sunan platformlu ve kalın topuklu ayakkabılar 70'li yılların giyim tarzının olmazsa olmaz parçalarından birini oluşturuyor. (Aynı şekilde topuklu terlikler de bu dönemin en sevilen detaylarından biri.) Hem mini elbiseler hem de uzun etek ve pantolonlarla muhteşem uyum sağlayan bu ayakkabılar genellikle canlı renklerden oluşuyor.

Kalın topuklu ayakkabılarla kombin önerileri

Kalın topuklu ayakkabılarla kombin önerileri

  • RENGARENK DESENLERE KUCAK AÇIN!

70'li yılların pozitif ve mutlulukla ilgili olduğunu daha önce belirtmiştik. Böylesine pozitif bir dönemde rengarenk açan çiçekler ve göz kamaştıran desenler stilin ana parçasını oluşturuyor. Büyük ve renkli çiçek desenlerinin yer aldığı elbiseler, etekler, pantolonlar ve hatta ceketler 70'ler stilinin en özel yansımasını taşıyor. Siz de çiçek ve yaprak desenleri gardırobunuza davet ederek 70'ler stili oluşturabilirsiniz.

Çiçekli elbise modelleri

Çiçekli elbise modelleri

  • 70'LERİN AKSESUARLARI

Dikkat çekici aksesuarların ön plana çıktığı 70'ler stilinde koyu renk camlı kare güneş gözlükleri ve büyük halka küpeler sıklıkla tercih ediliyor. Ayrıca bandana ve fular kullanımına da bu stilde rastlamak mümkün.

70ler aksesuarları

70ler aksesuarları

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0