Yaz aylarında nasıl giyinmeliyiz? Yazın kıyafetler nasıl seçilir?

Sıcak havaların dört bir yanı sarıp sarmaladığı yaz aylarında mevsime uygun giyim tüyolarıyla kullanışlı ve şık bir gardırop düzenine sahip olabilirsiniz. Kumaş seçimi, renklerin gücü ve sezonun trend tüyolarını takip ederek eşsiz bir görünüme kavuşmanız çok kolay! Peki yazın nasıl kıyafetler seçilmeli? Yaz mevsiminde nasıl giyinilir? Yazın sıcakta ne giymeliyiz? İşte tüm soruların yanıtı haberin devamında...

Doğanın rengarenk manzaralara kucak açtığı ve güneşin neşe saçtığı yaz mevsiminde, hayatımızın birçok alanında farklılıklara yer veriyoruz. Renkler ve desenlerin göze çarptığı dekorasyon tüyoları, çoluk çocuk toplanıp keyifli bir tatil rotası belirmek ve yaz sebze ve meyvelerinin şenlendirdiği sofralar yaz aylarının olmazsa olmaz değişimleri arasında yer alıyor. Belki bu değişimlerin birçoğunu yaptınız ancak gardırobunuzu A'dan Z'ye yenilediniz mi? Yazlık elbiselerin gün yüzüne çıktığı bu aylarda konforumuz, sağlığımız ve şıklığımız için hem terletmeyecek hem de koku yapmayacak seçimlere yönelmemiz gerekiyor. Gelin yaz mevsimine uygun kıyafet seçimi hakkında tüm detayları birlikte mercek altına alalım. 

70İLİŞKİLİ HABER70'ler modası nasıl olur? 1970'li yılların moda kuralları

YAZ AYLARINDA NASIL GİYİNİLMELİ? YAZIN NASIL KIYAFETLER SEÇİLMELİ?

Kıyafetlerimizi seçerken en dikkat etmemiz gereken nokta tarz ve şıklıktan önce kumaş seçimi olmalı. Mevsime uygun kumaş tercihi yaparsanız gün boyu konforlu hissedebilir ve yaşam kalitenizi yükseltebilirsiniz. Sıcak havaların en büyük dostu olan pamuklu giysiler ise yaz aylarında aradığınız şey olabilir. Nem tutma özelliği sayesinde teri emen pamuklu kumaşlar, vücudumuzun salgıladığı toksik maddelerin gözenekleri tıkamasını önler. 

Yazlık kıyafet önerileri

Yazlık kıyafet önerileri

Öte yandan şile bezi, buldan ve keten kumaşlar da yaz aylarında ferah ve rahat hissetmenize olanak tanır.

Yaza uygun giyim önerileri

Yaza uygun giyim önerileri

UFAK BİR TÜYO: Yaz davetlerinde şık bir elbise giymek isterseniz şifon kumaşlara şans verebilirsiniz. Göz alıcı bir görünümün sırrı olan şifon elbiseleri satın almadan önce ipek şifon olup olmadığına dikkat etmekte fayda var. Eğer sentetik şifon kumaşın yer aldığı bir parça kullanırsanız sıcak havalarda kabus gibi bir gün geçirme olasılığınız yüksek!

YAZ RENKLERİNE YÖNELİN!

Sıra geldi renklere! Kış aylarının temasını oluşturan siyah, bordo, lacivert, kahverengi ve mor gibi koyu renklere yaz aylarında veda etmenin vakti geldi. Koyu renkler güneş ışınlarını daha fazla çektiği için yaz aylarında konforsuz bir tercih olacaktır. Bunun yerine sarı, mavi, pembe, kırmızı, turuncu gibi canlı ve parlak renklerle hem ruh halinizi hem de bedeninizi olumlu anlamda etkileyebilirsiniz.

Yaz mevsiminde nasıl giyinilir

Yaz mevsiminde nasıl giyinilir

Eğer dinamik renkler tarzınıza uygun değilse açık gri, beyaz, ekru, krem, bebe mavi ya da toz pembe gibi soft renklere de yönelebilirsiniz.

Yaz modasında renkler

Yaz modasında renkler

YAZ MEVSİMİNE UYGUN KIYAFET ÖNERİLERİ

Yaz trendleri denildiğinde keten takımlar akla ilk gelen stil tüyosu oluyor. Açık renklerde sandaletlerle bir araya getirilen keten takımlar ve elbiselerle rahatlığın tadına varabilirsiniz. Bohem stilin yansıması olan keten takımları aksesuarlarla da desteklemeyi unutmayın.

Yaza uygun giyim tüyoları

Yaza uygun giyim tüyoları

İncecik ve hafif elbiseler de yaz aylarının kurtarıcı parçalarından biri. Aynı zamanda dökümlü pantolonlar ve bol paça kot pantolonlar da iyi bir seçim olacaktır.

Yaz elbiseleri

Yaz elbiseleri

Tığ işi bluzlar, örgü çantalar, crop bluzlar ve hasır şapkalar da mutlaka gardırobunuzda olmalı.

Yazlık kıyafet seçimi

Yazlık kıyafet seçimi

Kimono tarz giysiler de bu sezonun öne çıkan stil önerileri arasında yer alıyor. Tamamen rahatlığın esas olduğu kıyafetler seçerken elbette ki kişisel zevklerinizi de göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

Yaz modası

Yaz modası

Haziran ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz mevsimi ev dekorasyonu nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Haziran ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz mevsimi ev dekorasyonu nasıl olmalı?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0