Ünlülerin terzisi modacı Nail Yurdakul vefat etti!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan, 1970'li yıllarda 'Moda Kralı' olarak anılan ve birçok siyasetçi ile sanatçının terziliğini yapan modacı Nail Yurdakul yaşamını yitirdi.

Uzun süredir hayatını Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sürdüren 'Moda Kralı' olarak tanınan, ünlülerin modacısı Nail Yurdakul 95 yaşında yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti.

Yurdakul, terzilik yaptığı dönemde Başbakan İsmet İnönü’yü giydirdi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan Turgut Özal’a kurşun geçirmez yelek dikti, ‘Sanat Güneşi’ olarak tanınan Zeki Müren’e sahne kostümleri hazırladı, Ajda Pekkan için yaptığı ekose giysiyi ise dünya çapında moda haline getirdi. 

KÖYCEĞİZ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Yurdakul, son olarak Fethiye’de huzurevinde yaşamını sürdürüyordu. Yurdakul, yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle Milas’ta tedavi görmekte iken hayatını kaybetti. 95 yaşında vefat eden Yurdakul için Köyceğiz Hacıbey Camiinde cenaze töreni düzenlendi.

Nail Yurdakul’un cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Toparlar Mahallesi Eski Mezarlığa defnedildi. Nail Yurdakul vasiyetinde daha önce vefat eden eşi Melahat Yurdakul’un yanına defnedilmesini istediği için eşinin yanında toprağa verildi. Modacı Nail Yurdakul’un cenaze törenine Muğla Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Fatih Göktürk, muhtarlar, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vefatıyla sanat dünyasını yasa boğan Safa Önal'a ünlü isimlerden veda

İLİŞKİLİ HABER

Vefatıyla sanat dünyasını yasa boğan Safa Önal'a ünlü isimlerden veda
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0