Danimarka'nın kraliyet kısıtlaması olay oldu! Annelerinin eski giysileriyle idare ediyorlar

Galler Prensesi Kate Middleton'dan sonra Danimarka'nın yeni kralı Frederik ve eşi Kraliçe Mary'nin de harcamalarında kısıtlamaya gittiği öğrenildi. Kraliyet törenleri sırasında her iki prensesin de annelerinin eski paltolarını giydiği öğrenildi.

52 yıldır tahtta oturan ve İngiltere Kraliçesi'nin ardından dünyanın tek gerçek kraliçesi olarak tanınan Danimarka Kraliçesi Margrethe, 2023' ün son günü yaptığı yeni yıl konuşması sırasında gönüllü olarak tahtından vazgeçtiğini ilan etmişti. Yalnızca birkaç ay önce sorulduğunda böyle bir niyetinin olmadığını açıkça belirten Kraliçe Margrethe'nin bu ani kararını ilan etmesi basın dünyasında da büyük ses getirmişti. 

 Kraliçe Margrethe

Kraliçe Margrethe

TAHTINDAN VAZGEÇTİ!

Bu beklenmedik gelişmenin ardından ise Kraliçenin sağlığı bozulduğu için değil, tahtı bıraktığı oğlu Frederik'in adının ihanet ve yasak aşk skandalına karışması üzerine olduğu öne sürüldü. İddialara göre Frederik'in karısı Mary, tüm bunları öğrenip de boşanmak isteyince hem böyle bir skandalı önlemek hem de oğlunun yuvasını kurtarmak için Kraliçe Margrethe tahttan çekilmeye karar verdi. 14 Ocak'ta ise Frederik ve Mary kral ve de kraliçe olarak resmen tahta geçti. Fakat tören beklenenin aksine gösterişli bir şekilde gerçekleşmedi. 

 Kral Frederik ve ailesi

Kral Frederik ve ailesi

İKİ KIZINA DA ESKİ PALTOLARINI VERDİ!

Dört çocuklarıyla birlikte halkın karşısına çıkan Kral Frederik ve Kraliçe Mary'nin küçük kızlarının üzerindeki lacivert palto ise dikkatlerden kaçmadı. Küçük Prenses'in giydiği Prada marka lacivert paltonun annesi Mary'ye ait olduğu ve 2013 yılında bu paltoyla bir etkinliğe katıldığı öğrenildi. 

Kraliçe Mary ve çocukları

Kraliçe Mary ve çocukları

HARCAMALARINDA KISITLAMAYA GİDİLDİ!

Her iki prensesin de törenler sırasında annelerinin eski paltolarıyla halkın karşısına çıkması harcamalarında kısıtlamaya gittikleri yönünde düşüncelere sebep oldu. Kraliçe Mary iki kızının üzerindeki pembe ve mavi paltoları daha önce defalarca giymişti. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Turkiyem 3 ay önce

Niye bence cok iyi bir sey yapmislar gereksiz harcamalari yapmamislar herkese ornek olmasi lazim