İngiltere tarihinin ikonik kıyafetleri satışa çıkarıldı! The Crown dizisinde...

Olay örgüsü ve başarılı oyuncularıyla İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahta geçişinden itibaren yaşananları konu alan The Crown dizisi, dikkat çekici sahneleri ve başarılı prodüksiyonları ile geçtiğimiz 6 sezon büyük ses getirmişti. 2023 Aralık ayında final yapan ünlü dizi, çekimler sırasında kullanılan kıyafet ve aksesuarları açık artırmayla satışa sunacağını açıkladı.

İngiltere'nin son 70 yılına dikkat çeken The Crown dizisi, o yıllara damga vurmuş çok sayıda olayda kullanılan kıyafet ve eşyaları birebir kopyalayarak yeniden üretmişti. The Crown dizisinin yapımcıları, dizinin sona ermesiyle birlikte tüm bu kıyafet ve aksesuarları açık artırmaya çıkardığını duyurdu. Ünlü dizide kullanılan 161 ürün ünlü müzayede evi Bonhams aracılığıyla satışa çıkarıldı. 

The Crown dizisi

The Crown dizisi

AÇILIŞ FİYATLARI HAYRETE DÜŞÜRDÜ!

Kraliçe Elizabeth, 1953'te tahta çıktığında henüz 27 yaşındaydı. Ülke tahtında en uzun süreyi geçiren ve hükümdar ünvanını taşıyan Kraliçe Elizabeth, taç giyme töreninde kendisi için özel üretilen ve 'kefen tunik' adı verilen bir elbise giymişti. Taç giyme töreninin canlı olarak yayınlandığı ilk hükümdar olma özelliği taşıyan Kraliçe Elizabeth, 728 yıllık taht, kefen tunik, imparatorluk kaftanı ve pelerin, The Crown dizisi için birebir yeniden yapılmıştı. Şimdi ise Bonhams'ta 20 bin sterlin yani yaklaşık 770 bin lira açılış fiyatı ile satışa çıkarılan ürünler arasında yer alıyor. 

The Crown dizisi

The Crown dizisi

İKONİK KIYAFETLERDEN ALTIN FAYTONA!

Toplamda 6 sezon, 60 bölüm süren dizi boyunca aktör ve aktrislerin giydiği gerçek olaylarda yer alan kıyafet ve eşyaların yanı sıra açık arttırmaya çıkarılan ürünler arasında Prenses Diana'nın 'intikam elbisesi' dikkat çekiyor. 8 bin sterlinlik yani yaklaşık 308 bin lira ile açılış fiyatı bulunan intikam elbisesi, moda dünyasının tarihinde ikonik parçalardan biri.  

The Crown dizisi

The Crown dizisi

5 ŞUBAT'TA SATIŞA AÇILACAK!

Londra'daki Bonhams müzayede evinde sergilenen ürünler, 5 Şubat'a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek. Satışları ise 5 Şubat'ta başlatılarak, açık artırmaya açılacak. Teklifler ise internet üzerinden 7 Şubat'a kadar alınacak.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

anadolu.... 2 ay önce

kraliçenizin yıllar boyu ölüm emirlerini verdiği masumların hizmetinde ve çokta bakımlı olmadığını bilseniz.......