Anneanne nasıl yazılır? Anneanne TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde kelimelerin bitişik mi ayrı mı yazıldığı araştırılıyor. Bu kelimelerden biri de anneanne kelimesidir. Son günlerde doğru yazımı merak edilen anneanne sözcüğü ayrı mı bitişik mi yazılır? TDK'ya göre Anneanne kelimesinin doğru yazımını sizlerle paylaşıyoruz.

İmla kurallarında bazı kelimelerin yazılışıyla okunuşu arasında farklılık olduğunu düşünmenize sebep olan kısaltmalar yazım yanlışı yapılmasına neden olmakta. Her ne kadar Türkçe kelimeler okunduğu gibi yazılsa da bazı kelimeler kafa karışıklığına sebep oluyor. Bu yüzden internette doğru yazımı araştırılıyor. Bu kelimeler arasında anneanne kelimesi de araştırılmakta. Annelerimizin annesine verilen anneanne ismi günlük hayatta çok kullanılmaktadır. Peki anneanne nasıl yazılır? İşte TDK'ya göre doğru yazımı...

Dünyaevi nasıl yazılır? TDKİLİŞKİLİ HABERDünyaevi nasıl yazılır? TDK'ya göre dünya evi ayrı mı bitişik mi yazılır

ANNEANNE NASIL YAZILIR?

Anneanne kelimesinin doğru yazılışı birleşik olarak yazılmasıdır. Anne anne şeklinde yazımı yanlıştır.

  • Anneanne yazımı doğru
  • Anne anne yazımı yanlış

ANNEANNE CÜMLE İÇİNDE KULLANIMI

  • Ayşe dün sabah anneannesini görmeye gitmiş.
  •  Emir'in anneannesi ona sürpriz olarak bisiklet almış.
  •  Biz yakın zamanda anneannemlerin mahallesine taşınıyoruz.
  •  Anneannemler, bu yaz köydeki evlerine göçmeyi istiyorlar.

anneane nasıl yazılır

anneane nasıl yazılır

ANANE Mİ? ANNEANNE Mİ?

Anane kelimesi kültürümüzde ve günlük yaşantımızda torunlar tarafından annelerin annelerine seslenme biçimidir. Bizleri ikilemde bırakan kelimelerden biri olan anane kelimesinin yazımı doğru değildir. Sadece günlük dilde kalıplaşan ve günlük yaşantımızda ve kullandığımız bir kelimedir. Fakat anneanne kelimesi doğru olanıdır.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0