Dünyaevi nasıl yazılır? TDK'ya göre dünya evi ayrı mı bitişik mi yazılır

Dünyaevi evlilik ile ilgili kurulan cümlelerde sıklıkla geçen bir kelimedir. Dünyaevi kelimesi yazarken çok karıştırılan kelimelerin başında geliyor. TDK tarafından paylaşılan kelimeler arasında yer alan dünyaevi kelimesinin birleşik mi yoksa ayrı mı yazıldığı konusunu örneklerle açıklıyor. Peki, dünyaevi nasıl yazılır? İşte Türk Dil Kurumu’na göre dünyaevi kelimesinin doğru yazımını..

Türk diliyle ilgili en çok araştırılan konuların başında yazım hataları geliyor. Günümüzde Türkçe'de çok yaygın kullanılan birleşik kelimelerin yazımı nasıl olduğu internette sıklıkla araştırılıyor. Yazı yazarken, mesaj yazarken en çok yazım hatası yapılan kelimelerden biri dünyaevi kelimesidir. Dünyaevi kelimesi nasıl yazılır sorusunun cevabını; öğrenciler başta olmak üzere birçok kişi merak ediyor. TDK dünyaevi yazımının birleşik mi ve ayrı mı yazımı konusunda doğru bilgileri sunuyor. Peki dünyaevi nasıl yazılır? TDK'ya göre dünyaevi kelimesinin doğru yazılışı ile ilgili tüm bilgiler…

Bir şey nasıl yazılır? Bir şey mi birşey mi? Bir şey TDKİLİŞKİLİ HABERBir şey nasıl yazılır? Bir şey mi birşey mi? Bir şey TDK'ya göre yazılışı

TDK'YA GÖRE DÜNYAEVİ Mİ DÜNYA EVİ Mİ YAZILIR?

Dünyaevi nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "dünyaevi" olarak geçmektedir. Yani dünyaevi bitişik yazılır. Dünya evi yazımı yanlıştır. 

  • dünya evi yanlış yazılışı
  • dünyaevi doğru yazılışı

dünyaevi nasıl yazılır

dünyaevi nasıl yazılır

DÜNYAEVİ KELİMESİNİN ANLAMI

Tdk'ya göre dünyaevi sözcüğünün anlamı evlilik

dünyaevine girmek = evlenmek

Orjinal nasıl yazılır? TDK'ya göre orijinal mi orjiinal mi?

İLİŞKİLİ HABER

Orjinal nasıl yazılır? TDK'ya göre orijinal mi orjiinal mi?
Salep nasıl yazılır? Tdk Sözlük'te sahlep mi yoksa salep olarak mı yazıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Salep nasıl yazılır? Tdk Sözlük'te sahlep mi yoksa salep olarak mı yazıyor?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

temel 2 yıl önce

ne ønemli konu habere bak