Bir şey nasıl yazılır? Bir şey mi birşey mi? Bir şey TDK'ya göre yazılışı

Cümle kurarken en çok kullandığımız kelimelerden biri olan bir şey kelimesi yazarken çok karıştırılan kelimelerin başında geliyor. TDK tarafından paylaşılan kelimeler arasında yer alan bir şey kelimesinin birleşik mi yoksa ayrı mı yazıldığı konusunu örneklerle açıklıyor. Peki, bir şey nasıl yazılır? İşte Türk Dil Kurumu’na göre bir şey kelimesinin yazımını sizlerle paylaşıyoruz.

Günümüzde çok yaygın kullanılan kavram ve kelime gruplarından birisi bir şey kelimesidir. Ama yazı yazarken, mesaj yazarken en çok yazım hatası yapılan kelimelerden biridir. Bir şey kelimesinin birleşik mi; yoksa ayrı mı yazılacağı hususu da, önem arz ediyor. Bir şey nasıl yazılır sorusunun cevabını; özellikle de öğrenciler başta olmak üzere, birçok kişi merak ediyor. TDK bir şey yazımı ile ilgili birleşik ve ayrı yazımı konusunda yapılan hatalar genellikle karıştırılsa da doğru yazımı aslında oldukça basit. Peki bir şey nasıl yazılır? İşte bir şey kelimesinin yazılışı ile ilgili tüm bilgiler…

Bir şey nasıl yazılır

Bir şey nasıl yazılır

BİR ŞEY TDK YAZIMI?

Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazılışı ayrı şekilde kullanımı. Yani “bir şey” şeklinde yazan kişiler kelimeyi doğru kullanırken “birşey” yazan kişiler hatalı kullanım yapmış oluyor.

BİR ŞEY YAZILIŞI ÖRNEKLERİ

TDK’nın resmi internet adresinde yer alan bilgilere göre doğru yazılışa verilebilecek bazı örnekler şöyle;

- bir şey (veya şeyler) olmak

- bir şey anlamamak

- bir şeye benzememek

- bir şeyler, bir şeyler

- bir şey sanmak

- bir şey söylemek

- bir şey yapmak

Sonuç itibariyle bir şey kelimesi ayrı yazılır. Eğer birleşik şekilde yazılırsa yanlış yazılmış olur.

Yüsra ne demek? Yüsra isminin anlamı nedir? Yüsra ismi Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Yüsra ne demek? Yüsra isminin anlamı nedir? Yüsra ismi Kuran'da geçiyor mu?
Uçuşlar iptal mi? Uçuşların iptal edildiği ülkeler hangileri? Uçak biletleri iptal mi

İLİŞKİLİ HABER

Uçuşlar iptal mi? Uçuşların iptal edildiği ülkeler hangileri? Uçak biletleri iptal mi
İğne korkusu nasıl yenilir? İğne fobisini yenmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

İğne korkusu nasıl yenilir? İğne fobisini yenmenin yolları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0