İğne korkusu nasıl yenilir? İğne fobisini yenmenin yolları

İğne korkusu büyük küçük çoğu kişinin korkulu kabusudur. Kan alma, İğne vurulma fobisi en yaygın olan tipidir. Birçok kişi tedavi amaçlı olacağı iğneyi yaptırmakta büyük zorluk ve korku yaşar. çeker. Hastalık durumda vurulması gereken iğne korkusu nasıl yenilir? İğne fobisini yenmenin yolları nelerdir? Detaylar haberimizde:

Kan, iğne, yaralanma fobisi, mevcut ruhsal bozukluklar kapsamındaki fobiler olarak tanımlanıyor. İğne fobisi, nüfusun %5’lik bir kesiminde rastlanan bu fobi türünün çocuk, ergen ve yetişkinlerde görülen bir korku türüdür. İğneler konusunda gergin olmak, çeşitli nedenlerle her yaşta herkesi etkileyebilir. Bazı insanlar, daha önce yaşamış olduğu kötü deneyimler sonucunda bu korkuyu geliştirir. Örneğin, kendilerini hazırlıksız hissetmiş olabilirler veya uygun bir damar bulmak için birden fazla girişimde bulunmuş ve canları çok yanmış olabilir. İğne korkusu tıbbi iğnelere özgü bir korkudur. Vücudun herhangi bir bölgesine yapılması söz konusu bir iğneden ve dolayısıyla acı çekmekten korkma şeklinde ortaya çıkan bir korkudur. Bazı kişilerde de iğne korkusu, vücuda yabancı bir cismin gireceğinin korkusu olarak kendini gösterir. Bazı kişilerde ise deriye yabancı bir cismin girip bir şey alacağı ya da vereceği korkusu şeklinde olur. Uzmanlara göre iğne korkusunu yenmek için uygulamanız gereken 2 yöntem bulunuyor. Peki iğne korkusu nasıl yenilir? İşte iğne korkusunu yenmenin yolları:

İğne korkusu nasıl yenilir

İğne korkusu nasıl yenilir

İĞNE KORKUSU NASIL YENİLİR?

1- Aşı merkezinin önünden geçin

Eğer çok fazla iğne olmaktan korkuyorsanız kendiniz alıştırmak için her gün aşı merkezinin önünden geçin. Geçerken arada bir içeri bakın. Kendinizi rahat hissedene kadar geçmeye devam edin. Geçtiğiniz bir gün içeri girip içerdeki görevlilerle konuşmayı deneyin. Daha sonra bir sonraki gün aşı merkezinde bulunan hemşire ya da doktor ile konuşmayı deneyin. Uzman görüşü aldıktan sonra da rahatladıysanız ertesi gün aşınızı yapmak için tekrar gidin.

İğne korkusunu yenmenin yolları

İğne korkusunu yenmenin yolları


2- Aşı sırasında bayılmamak için egzersiz yapın

Büyük küçük çoğu insanın zaman zaman yaşadığı iğne korkusu, aşı sırasında vücudun savunmaya geçmesine neden oluyor. İğne vurulurken kalp atışı hızlanıyor, enerji kazanmak için sindirim sistemi kapanıyor hatta bazı kişilerin bayıldığı da oluyor.

Aşıdan önce kolunuza egzersiz yapın

Aşıdan önce kolunuza egzersiz yapın

Aşı vurulurken bayılmamak için kolunuzdaki, vücudunuzun üst kısmındaki ve bacaklarınızdaki kasları yaklaşık 15 saniye boyunca kasın. Daha sonra vücudu gevşetip bu kez 30 saniye kasın. Aynı işlemi 4-5 kez daha tekrarlayın.

Aşı merkezinden bilgi alın

Aşı merkezinden bilgi alın

Bu egzersiz setini 1 hafta boyunca günde 3 kez uygulamanız önerilir. Böylelikle aşı vurulacağınız sırada tansiyon seviyeniz aynı kalacak ve korkudan bayılmadan aşınızı kolaylıkla vurulacaksınız.

Timüs bezi nedir? Timüs ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Timüs bezi nedir? Timüs ne işe yarar?
Bir şey nasıl yazılır? Bir şey mi birşey mi? Bir şey TDK'ya göre yazılışı

İLİŞKİLİ HABER

Bir şey nasıl yazılır? Bir şey mi birşey mi? Bir şey TDK'ya göre yazılışı
Uçuşlar iptal mi? Uçuşların iptal edildiği ülkeler hangileri? Uçak biletleri iptal mi

İLİŞKİLİ HABER

Uçuşlar iptal mi? Uçuşların iptal edildiği ülkeler hangileri? Uçak biletleri iptal mi
Evleriniz için tasarlanmış el örgüsü dekorasyon modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Evleriniz için tasarlanmış el örgüsü dekorasyon modelleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0