Baldo pirinç nedir? Baldo pirinç özellikleri nelerdir? 2021 baldo pirinç fiyatları

Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan pirinç, yemeklere göre kullanılan özelliği de değişiyor. Genellikle pirinç pilavın da ya iç pilavlarda kullanılan baldo pirinç bunlar arasında en çok sevilen ve en çok kullanılandır. Peki herkesin severek tükettiği baldo pirinç nedir? Baldo irinci diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir? Baldo pirincin 2021 fiyatları neler? öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Baldo pirinç; en sık tüketilen tahıllar arasında yerini alan ve Türk yemeklerinde sıkça kullanılan bir pirinç türüdür. Dünyanın birçok noktasında çeşitli şekillerde lezzetlenen pirinç, nişasta oranı yüksek olması nedeniyle ölçülü tüketilmesi gereken bir besindir. Esmer, yasemin, basmati gibi türler arasında dikkat çeken baldo pirinç hemen hemen pek çok evde tüketilmektedir. Baldo pirinç, türlerine göre daha iri taneli bir pirinçtir. Kendine has bir kokusu olmayan bu pirinç mat renge sahiptir. Özellikle pilav yapımında kullanılan baldo pirinç, su çekme konusunda diğer türlere göre daha fazla su ister. Sulak ve ılıman bölgelerde yetişme koşulu arayan baldo pirinç özellikle de Marmara ve Ege’de yetişir. Karadeniz’in birçok şehrinde de baldo pirinç üretimi yapılmaktadır.

baldo pirinç fiyatları

baldo pirinç fiyatları

Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilav yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERTane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilav yapmanın püf noktaları

Baldo pirincin uygun ortamda saklanması daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu nedenle 18 derece sıcaklıkta kapalı ve serin yerde saklamanız önerilir.Sıcaktan koruduğunuz baldo pirinçler, uzun süre boyunca taze kalabilir.Kilo alımı endişesi içinde olanların baldo pirinç tüketmemesi daha sağlıklı bir karar olabilir.

baldo pirinç kalorisi

baldo pirinç kalorisi

BALDO PİRİNÇ KAÇ KALORİ

Yüksek oranda vitamin içeren baldo pirinç besin değeri ile dikkat çeker. A, B1, B2, B3, C vitaminlerini de barındırır. Baldo pirinç ölçülü tüketildiğinde sağlık için faydalı bir tahıl olmaktadır. Ölçüyü kaçırdığınızda sağlığınız için tehlikeli olmaktadır. Baldo pirinç kalorisi ise,100 gram baldo pirinç 350 kalori içermektedir.

baldo pirinç özellikleri nelerdir

baldo pirinç özellikleri nelerdir

MARKALARA GÖRE BALDO PİRİNÇ FİYATLARI

Baldo pirinç fiyatları 2018 yılına göre bir miktar daha zamlı şekilde dikkat çekiyor. Her sene değişen iklim ve hasat şartlarından dolayı etiket fiyatlarında farklılık yaşanabilir. 

  • 1 kg Duru Baldo Pirinç: 14.99 TL
  • 2.5 kg Migros Baldo Pirinç: 18.75 TL
  • Tarım Kredi Koop. Baldo Pirinç 2.5 kg: 28.79 TL
  • 1 kg Yayla Baldo Pirinç: 14.15 TL
  • 1 kg Öze Baldo Pirinç: 11.50 TL
  • 1 kg Orvital Baldo Pirinç: 16.95 TL
  • 1 kg Happy Sweet Baldo Pirinç: 9.90 TL
  • 1 kg Noba Baldo Pirinç: 14.45 TL
  • 1 kg Nevpa Baldo Pirinç: 15.95 TL

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0