Paramotor nedir, nasıl kullanılır?  Paramotor özellikleri nelerdir?

Genellikle hobi amaçlı fotoğraf ve video çekmede kullanılan paramotor, son dönemlerde pkk mağaralarını imha etmek ve teröristlerini etkisiz hale getirmek için kullanılmaya başlamasıyla herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Motorlu hava araçları arasında en kullanışlı olan paramotor nedir, nasıl kullanılır. İşte yanıtlar:

Paramotor, paraşüt ve motor kelimelerinin birleştirilmesinden oluşmaktadır. Paramotor dünyada ilk defa 1980 yıllarında İngiliz helikopter pilotu olan Mike Byrne tarafından İngiltere'de kullanıldı. Sonraki yıllarda paramotor 1986 yılında Fransa'da popüler oldıktan sonra hobi aracı olarak Avrupa'da hızla yayılmaya başladı. 13 Haziran 2006 yılında "Csaba Lemak" adlı bir firma tarafından ilk kez elektrik motorlu paramotoru üretip hobi amaçlı kullanılmasını sağlamış ve dünyaya tanıtımını yapmıştır. Paramotorun ağırlığı 20 ila 25 kilogram civarındadır. Son dönemlerde en çok araştırılan ve trend olan kelimeler arasına giren paramotorun özellikleri, nasıl kullanıldığı gibi bilgiler herkes tarafından meraka konusu oldu. Paramotor nedir? Paramotor özellikleri nelerdir, nasıl kullanılır?

Pusula nedir, nasıl kullanılır? Pusulada hangi tarafın kuzey olduğu nasıl anlaşılır?İLİŞKİLİ HABERPusula nedir, nasıl kullanılır? Pusulada hangi tarafın kuzey olduğu nasıl anlaşılır?

paramotor nedir

paramotor nedir

PARAMOTOR NEDİR?

Paramotor, motorlu hafif hava araçları arasında en kolay yapıda olan hava araçları arasında  en kolay hareket ettirilebilen taşıtlar arasında yer alıyor. Paramotor'un çalışma sistemi daha çok yamaç paraşütünün optimizasyonu ile hareket eden bu araç aslında motorlu yamaç paraşütleri ya da "Powered Paragliding" olarak tanımlanan araçlardır. Yani, Paramotor: Pilotun paraşütüne ek olarak bir de sırtında pervaneli motor taşıdığı bir hava aracıdır.

paramotor nasıl kullanılır

paramotor nasıl kullanılır

PARAMOTOR NASIL KULLANILIR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

- Paramotor da sırt üstünde bir adet motor bulunur. Bu motor pilotun ileri doğru hareket etmesini ve yükselmesini sağlar.

- Yerden 5 km yüksekliğe kadar ulaşabilir. Paramotorün havada süzülmesini sağlayan kanat yani paraşüt. Motorsuz yamaç paraşütüne göre çok daha güvenlidir. 

- Ayakla veya tekerlekle hareket etme özelliği olan iki modeli bulunuyor. Harness olarak adlandırılan ve pilotu paraşüte ve motora bağlayan uçuş koltuğu bulunur.

- Pilotun sırtında yedek paraşüt, kanat ve motor ağırlığı ile pilotun ağırlığı arasında doğrudan bağlantı vardır. Pilotun ağırlığına göre kanat genişliği değişebilir. Normal kilolarda olan insanlar her tür paramotoru kullanabilir.

- Pilotun sesten etkilenmemesi için kulaklık ve kafasını koruyan bir kasktan oluşur.

paramator nasıl uçar

paramator nasıl uçar

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0