Temperleme nedir, çikolata temperleme nasıl yapılır?

Güne mükemmel başlama sebeplerinden biri olan çikolata aynı zamanda hormonlar üzerinde yarattığı etkiyi mutluluk hormonu salgılıyor. Yediden yetmişe herkesin vazgeçemediği çikolatayı farklı ve lezzetli bir hale getirerek değişik ürünler yapmaya ne dersiniz? Son dönemde Masterchefte çok fazla sık duyduğumuz temperleme ne demek çikolata temperleme nasıl yapılır. İşte temperleme hakkında merak ettiğiniz her şey:

Çikolatanın çok daha iştah açıcı ve mükemmel ve lezzetli hale gelmesi için gastronomide uygulanan bazı teknikler bulunuyor. Temperleme tekniği de bunlardan biridir. Özellikle son dönemlerde izlenme rekorları kıran ve çok sevilen Masterchef yarışmasında ünlü şeflerden öğrendiğimiz temperleme işlemi tatlı yapımında çok sık uygulana tekniklerden birdir. Temperleme tekniği nasıl yapıldığı yemek yemeyi ve yapmayı sevenler tarafından çok merak ediliyor. Peki temperleme ne demek çikolata temperleme nasıl yapılır? Çikolatayı mükemmel hale getiren temperleme işlemi nasıl uygulanır İşte detaylarıyla birlikte temperleme işlemi:

temperleme ne demek

temperleme ne demek

ÇİKOLATA TEMPERLEME NEDİR?

Son dönemlerde çok sık duyduğumuz temperleme tekniği ön kristalleştirme olarak da biliniyor. Çikolata temperleme ile çikolatanın sertleşmesi ve daha çok lezzet alması sağlanıyor. Çikolata temperleme işlemi çikolatanın daha çok parlamasına, sert bir kıvam almasına ve satensi pürüzsüz olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda temperleme işlemi sonrası çikolata çok daha lezzetli ve çıtır çıtır hale gelir. 

Çikolata temperleme nedir

Çikolata temperleme nedir

 

ÇİKOLATA TEMPERLEME NEDEN YAPILIR?

Çikolata temperleme ile çikolatanın soğuma esnasında küçülmesine sağlamak için yapılır. Böylece temperleme yapılan çikolatanın kalıptan çıkarma işlemi kolaylaşır. Kötü kristalleştirilmiş veya kristalleştirilmemiş çikolata gri renge döner ve güzel görüntüsünü kaybedip lezzetini de kaybeder.

Temperleme işlemi neden yapılır

Temperleme işlemi neden yapılır

ÇİKOLATA TEMPERLEME DERECELERİ KAÇTIR?

Çikolata temperlerken uygulanan derece yaklaşık 27 dereceye gelecek kadar soğuması soğutma işlemi yapılır. Daha sonra toparlanan çikolatayı doğru bir şekilde temperlenebilmesi için 30 dereceye çıkarmanız tavsiye edilir.

Çikolata temperleme dereceleri kaçtır

Çikolata temperleme dereceleri kaçtır

ÇİKOLATA AKIŞKANLIĞI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Çikolatanın akışkanlığı, çikolatanın kabuğunu ve çıtırlığını ve lezzetli oluşunu ifade eder.  Çikolata ne kadar akışkan olursa kabuğu da o kadar ince ve çıtır olur. Doğru akışkanlığa sahip çikolata ile tabakları süslemek hem daha kolay hem de daha hızlı bir yöntemdir. 

Çikolata akışkanlığı neden önemlidir

Çikolata akışkanlığı neden önemlidir

Balık yağı kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı? Balık yağı kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

Balık yağı kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı? Balık yağı kullanımı
 Kaplıcalara hangi ay gidilir? Kaplıca mevsimi ne zaman kaplıca için en ideal ay hangisidir?

İLİŞKİLİ HABER

Kaplıcalara hangi ay gidilir? Kaplıca mevsimi ne zaman kaplıca için en ideal ay hangisidir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0