Seccade nasıl seçilir? En güzel seccade modelleri! Kaliteli seccade seçmenin püf noktaları

Günümüzde ise her türden renkten ve desenden yapılan seccadeler bizler için çok önemlidir. Seccade alırken dikkat etmeniz gereken birkaç detay bulunuyor. Peki seccade nasıl seçilir? Sizler için en güzel seccade modellerini bir araya getirdik. Haberimizin içeriğine bakmayı unutmayın...

İbadet kişinin ahiret hayatı için, bu dünya üzerinde iyi bir ruha, iyi amellere vesile olabilmesi için çok önemlidir. Seccade, ibadet ederken kullanılan ve namazın gerekliliklerinden secde edilen yerin temiz olması için serilmektedir. Hayvan postu, halı, kilim, hasır ve çeşitli kumaşlardan elde edilen yaygı şeklinde tanımlanan seccade, tarihte oldukça eski zamanlardan günümüze kadar gelmiştir. Günümüzde ise her türden renkten ve desenden seccade modelleri bulunuyor. Son dönemde seccade satın alıp sevdiklerine hediye eden kişiler bir hayli arttı. İnsanı bir hayli mutlu eden bu örnek davranış sırasında kaliteli seccadelerin tercih edilmesi, uzun yıllar boyunca yıpranmadan kullanılabilmesi için çok önemli bir detaydır. İşte birden çok yerde farklı renk ve modelde karşılaşabileceğiniz birbirinden güzel seccade modelleriniz sizler için bir araya getirdik. 

Seccade temizliği nasıl yapılır? Seccade nasıl yıkanır Seccade temizliğinde bazı püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERSeccade temizliği nasıl yapılır? Seccade nasıl yıkanır Seccade temizliğinde bazı püf noktaları

EN GÜZEL SECCADE MODELLERİ

en güzel seccade modelleri

en güzel seccade modelleri

► Seccadeler, pek çok farklı malzemeden elde ediliyor. Yapıldığı malzemeye ve işçiliğe göre de kaliteleri değişmektedir. Elde edildikleri malzemelere göre de kaliteleri belirlenmektedir. 

seccade nasıl seçilir

seccade nasıl seçilir

► Seccadeler, eski dönemlerde hayvan postu, kilim, hasır gibi malzemelerden elde ediliyordu.

seccade modelleri

seccade modelleri

► Bugüne gelindiğinde ise seccadeler daha çok halı, kadife dokuma, yine hayvan postları, kalın, ipek, saten ve kadife kumaşlardan üretilmektedir.

seccade

seccade

► Müslümanın Müslüman kardeşine en anlamlı hediyesi olan seccade modellerinde en çok tercih edilen ve en kaliteli olan seccadeler halı ve kadife dokuma olan örneklerdir.

kaliteli seccade nasıl anlaşılır

kaliteli seccade nasıl anlaşılır

► Çünkü bu modeller, uzun yıllar boyunca kullanılabilecek bir yapıya sahip olmakta, renk atması gibi bir probleme neden olmamaktadır.

seccade modelleri

seccade modelleri

► Son zamanlarda seccadelerde seçenek artmış durumda. Seccade çeşitlerinde desenli, desensiz, sade, az desenli, lale motifli, kadife işlemeli, simli ipli, saten kadife kumaşlı, namaz kılmayı öğreten, pusulalı ve bunun gibi birçok seccade çeşitleri bulunuyor. Satın alacağınız seccadelerin sade ve az desenli olmasına özen gösterin. Böylece namaz sırasında dikkat dağınıklığına sebep olacak durumları ortadan kaldırmış olursunuz.

seccade nasıl seçilir

seccade nasıl seçilir

► Ayrıca cami ya da Kabe gibi resimlerin olduğu seccade çeşitlerinin ise tercih edilmemesi daha doğrudur. Bunun sebebi ise, kutsal mekanlar olan Kabe ve camilerin yerlerde serili olmaması gerektiği, bu gibi seccadelerde namaz kılmanın mekruh olmasıdır.

seccade

seccade

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0