Çöp kovası kokusu nasıl giderilir? Çöp kovası nasıl güzel kokar? Pratik çöp kovası temizliği

Her evde bulunan çöp kovaları zaman içerisinde etrafa rahatsız edici kokular yayar. Bu nedenle yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Çöp poşetleri kullanımı ile çöpler kovayla temasta olmasalar hatta kapaklı olsalar bile yayılan kötü kokulara engel olmazlar. Peki, çöp kovası kokusu nasıl giderilir? Çöp kovasında su birikmemesi için ne yapılır? İşte, yanıtlar...

Evde sürekli olarak kullanılan kapaklı çöp kovaları, kapak kapandığında havasız kaldığı için çöp kokusu içeride kalır ve daha da rahatız edici bir koku haline gelmektedir. Hava sirkülasyonu duran çöp kovaları gerekli temizlik ve bakım yapılmadığı takdirde evde kötü koku bir bırakmasına ve aynı zamanda çöp kovasının içinde sineklenme oluşmasına sebep olur. Ayrıca sineklenme problemine, çöp kovasında yemek artıklarından biriken sularla birlikte daha kötü olur.  Bizde sizler için çöp kovasında oluşan kokular nasıl giderilir en pratik yöntemlerini sıraladık... İşte cevaplar:

Ayna temizliği nasıl yapılır? Aynadaki su lekesi nasıl çıkar Aynayı parlatmanın  püf noktası İLİŞKİLİ HABERAyna temizliği nasıl yapılır? Aynadaki su lekesi nasıl çıkar Aynayı parlatmanın püf noktası

ÇÖP KOVASI KOKUSU GİDERMEK İÇİN NE YAPILIR?

- Boraks, çöp kovasının içindeki kötü kokuların yok olmasına sağlayan en önemli temizlik malzemeleri arasında yer alıyor. Çöp kovasında zamanla oluşan kötü kokuları yok etmek için öncelikle yarım su bardağı boraksı, aynı ölçüde su ile sulandırıp kovanın tüm yüzeyine sürünüz. 20 dakika kadar beklettikten sonra temiz bir bez veya fırça ile temizleyiniz.

Çöp kovası kokusu nasıl giderilir

Çöp kovası kokusu nasıl giderilir

- Çöp kovasının içine bir miktar çamaşır suyu dökünüz ve biraz su ekleyiniz. Temizlik süngeri yardımıyla her yeri siliniz. Çöp kovası uzun süredir kirli duruyorsa, kovanın içine bir miktar su ile çamaşır suyu döküp 10 dakika kadar bekletiniz.

- Çöp kovasının dibine 2 yemek kaşığı karbonat dökünüz ve 1 gün bekletiniz. Karbonat kötü kokuları dağıtacaktır. Beklettiğiniz karbonatı ıslak temiz bir süngerle yüzeye yayarak temizleyiniz. Kokuların kalıcı olarak kaybolması için karbonatı düzenli olarak kullanmaya özen gösteriniz.

Çöp kovası nasıl güzel kokar

Çöp kovası nasıl güzel kokar

- Çöp kovası kokusu temizliğinde kullanabileceğiniz bir diğer malzeme beyaz sirke olabilir. Çöp kovasının iç kısmına sıcak su ve 1 su bardağı beyaz sirke döküp yarım saat bekletiniz. Fırça ya da sünger kullanarak kovanın tüm yüzeyini temizledikten sonra durulayınız.

- Çöp kovasının içine yerleştirilen nem emici mendilleri uzun bir süre koku oluşumunu önleyebilir; ancak çöp poşetini uzun süreli kullanımdan kaçınınız günlük değişim önerilmektedir.

çöp kovası temizliği

çöp kovası temizliği

- Çöp kovasının kötü kokusunu yok etmek için çöp kovanızın altına kedi kumu serpiştirebilirsiniz. Böylece çöp artıklarından sızan suyu emerek çöp kovasının daha güzel kokmasını sağlayacaktır. 

çöp kovası neden kokar

çöp kovası neden kokar

Akrep ve İstanbullu Gelin'in çekildiği konak nerede? Meşhur konağın şaşırtan özelliği

İLİŞKİLİ HABER

Akrep ve İstanbullu Gelin'in çekildiği konak nerede? Meşhur konağın şaşırtan özelliği
Anneler Günü için şık hediyelik dekorasyon ürünleri önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Anneler Günü için şık hediyelik dekorasyon ürünleri önerileri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0