Bahçede uzun bitkiler nasıl desteklenir? Uzun bitkilerin bakımı nasıl yapılır

Bahçede bitki yetiştirmek biraz meşakkatli bir iş olduğu için doğru yöntemlerle ilerlemek her zaman daha doğrudur. Özellikle uzun bitkiler konusunda problem yaşamamak onları doğru desteklemek için sizlere vereceğiniz birkaç yöntemi deneyebilirsiniz. Bahçede hem keyifli vakit geçirip hem de bitkilerinizin bakımını yapabilirsiniz. İşte detaylar:

Hafta sonları ve fırsat buldukça rahatlatıcı bir kaçış noktası haline gelen bahçe bakımı size sağlıklı bitkiler vererek sizi keyiflendirebilir. Bakımlı bir bahçe elde etmek için uzun uğraşlar gerekse de doğru yöntemlerini bildiğiniz takdirde daha hızlı ve kolay hale getirebilirsiniz. Bitkileri büyütürken özellikle kullanacağınız malzemelerle  daha sağlıklı hale getirmeniz için uygulamanız gereken bazı detayları tek tek sizler için sıralıyoruz. İşte uzun bitkileri desteklemenin en kolay yolu...

Bitki bakımı nasıl yapılır? Evde bitki bakımını kolaylaştıracak pratik önerilerİLİŞKİLİ HABERBitki bakımı nasıl yapılır? Evde bitki bakımını kolaylaştıracak pratik öneriler

UZUN BİTKİLER NASIL DESTEKLENİR?

Bahçenizde ektiğiniz bitkiler biraz büyüdükten sonra gelişim göstermesi için desteğe ihtiyaç duyar. Uzayan bitkileri desteklemek için bu yöntemleri kullanabilirsiniz. 

1- İp ya da tel kullanarak bitkilerinizi destekleyebilirsiniz.

Bitki yetiştirirken en çok kullanılan yöntemlerinden biri olan destek çubuklarıyla orantılı bir şekilde bitkinin yanına koyun. Daha sonra ip ile gövdelerini ve dallarını hafifçe bağlayın. 

2- Destek direkleri kullanabilirsiniz.

Stake adı verile destek direkleri uzun bitkileri tutmada etkili bir yöntemdir. Uzayan bitkinin yanına destek direklerini yerleştirin ve bitkiye direğin etrafını dolayın.

Uzun bitkiler nasıl desteklenir

Uzun bitkiler nasıl desteklenir

3- Tırmanma ağları ile destek verebilirsiniz.

Bitkinin yanında veya yakınında tırmanma ağları veya çerçeveler yapın. Daha sonra bitkileri bu tırmanma ağları üzerine yönlendirin. Ayrıca gerektiği takdirde bitkileri bağlayabilirsiniz. Daha geniş bahçelerde bitkilerle uğraşanların tercih ettiği tırmanma ağları, bitkilerin doğal olarak tırmanmasına ve desteklenmesine sağlıyor.

Bitki bakımı nasıl yapılır

Bitki bakımı nasıl yapılır

4- Dalları budayıp sıkıştırma yöntemini kullanabilirsiniz.

Ektiğiniz bitkilerin dallarını ve sürgünlerini hafifçe sıkıştırarak bitkiyi daha kompakt ve sağlıklı bir şekilde büyütmeniz mümkün. Aynı zamanda bitkilerin gereksiz veya zayıf dalları budayarak bitkinin daha çok verimli olmasını enerjisinin yerine gelmesini sağlayarak daha uygun dallara yönlendirebilirsiniz.

Bu 4 yöntemi kullanarak uzun bitkileri destekleyerek düzenli olarak bitki bakımını yapmak çok önemlidir. O yüzden bitkilerin sürgünlerini büyüme dönemlerinde doğru şekilde yönlendirme ve destekleme yapmak gerekiyor. 

Tokyo nerede? Tokyo'da gezilecek yerler nerelerdir? Tokyo'ya nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Tokyo nerede? Tokyo'da gezilecek yerler nerelerdir? Tokyo'ya nasıl gidilir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0