Tokyo nerede? Tokyo'da gezilecek yerler nerelerdir? Tokyo'ya nasıl gidilir?

Rengarenk kültürü, yüzyıllık tapınakları, görsel şölen niteliğindeki mutfağı ve hoşgörülü insanlarıyla Uzak Doğu'nun incisi olan Tokyo, uzun yıllardır seyahatseverlerin ilgi odağı haline geliyor. Her mevsim bambaşka bir güzelliğe bürünen şehir hakkında merak edilen her detayı tek tek araştırdık. Peki Tokyo nerede? Tokyo'da gezilecek yerler nerelerdir? Tokyo'ya nasıl gidilir? İşte yanıtlar...

Gösterişli tarihi ve renkli kültürüyle her yıl binlerce turistin akın ettiği Japonya, Uzak Doğu'nun en güzel sembollerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Geleneksel ve modernizmin muhteşem bir uyumla harmanlandığı ülke, benzersiz mimarisi, egzotik adaları ve kendine has mutfağıyla göz alıcı bir gezi rotası oluşturuyor. Adeta düşler ülkesi olan Japonya'nın başkenti Tokyo ise hem sakin yapısı hem de eğlence merkezi olmasıyla son zamanlarda birçok kişinin dikkatini çekti.  Gelin, köklü tarihi ve kendine has kültürüyle görenleri kendine hayran bırakan Tokyo'yu birlikte adım adım keşfedelim.

Seul nerede ve SeulİLİŞKİLİ HABERSeul nerede ve Seul'e nasıl gidilir? Seul'de gezilecek yerler nerelerdir? Seul vize istiyor mu?

TOKYO NEREDE?

Tokyo, Doğu Asya'da bir ada ülkesi olan Japonya'nın başkentidir. Japonya'nın en kalabalık şehri olarak bilinen Tokyo aynı zamanda dünyanın da en büyük kentlerinden biri olma özelliğine sahiptir. 

Tokyo nerede

Tokyo nerede

TOKYO'DA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR? TOKYO'DA NEREYE GİDİLİR?

Japonya'nın gözde şehri Tokyo'ya gelmeyi düşünüyorsanız doğru bir seyahat rehberi oluşturmakla işe başlayabilirsiniz. Doğal güzellikleri ve zengin bir tarihi yansıtan mimari eserleriyle dikkat çeken Tokyo'da mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekilde:

  • İmparatorluk Sarayı
  • Tokyo Kulesi
  • Shibuya
  • Ueno Parkı
  • Rikuguen Parkı 

İMPARATORLUK SARAYI

Tokyo'nun merkezinde yer alan İmparatorluk Sarayı, Japonya İmparatorunun resmi konutu olarak nitelendirilmektedir. Saray, Tokyo İstasyonu çevresinde yer alan Chiyoda'da yer almaktadır. Sarayın iç kısmına maalesef vatandaşların girmesi yasaktır.

Tokyo İmparatorluk Sarayı

Tokyo İmparatorluk Sarayı

Ancak sarayın çevreleyen ihtişamlı bahçeyi gezerken kendinizi doğanın kollarında hissedeceksiniz. Özellikle kiraz çiçeklerinin açtığı mevsimde buraya gelirseniz; görsel bir şölen sizleri karşılayacaktır.

Tokyo İmparatorluk Sarayı özellikleri

Tokyo İmparatorluk Sarayı özellikleri

1457 yılında bu alana bir kale yaptırılmasıyla temelleri atılan saray, zaman içerisinde şuan ki haline görkemli haline kavuşmuştur.

Tokyo İmparatorluk Sarayından kareler

Tokyo İmparatorluk Sarayından kareler

TOKYO KULESİ

333 metre yüksekliğiyle etkileyici bir mimariyi gözler önüne seren Tokyo Kulesi, dünyanın en uzun çelik kulesi unvanını taşımaktadır.

Tokyo Kulesi

Tokyo Kulesi

Bu kuleye baktığınız zaman size Paris'in en değerli simgelerinden biri olan Eyfel Kulesini anımsayabilirsiniz. Eyfel Kulesi'nden 13 metre daha uzun olan Tokyo Kulesi, ülkenin savaş sonrası yeniden ayağa kalkma sembolü olarak görülmektedir. 

Tokyo Kulesi özellikleri

Tokyo Kulesi özellikleri

Turistlerden yoğun ilgi gören Tokyo Kulesi, aynı zamanda yayın anteni görevi de taşımaktadır. 

Tokyo Kulesinden kareler

Tokyo Kulesinden kareler

SHİBUYA

Alışveriş tutkunları için vazgeçilmez bir durak noktası olan Shibuya, Tokyo'nun en kalabalık yeri olarak görülmektedir. Renkli atmosferiyle dikkat çeken bölge, yaya geçidi ile ünlüdür. Beş yolun kesişim noktasına ev sahipliği yapan Shibuya'da karmaşa yaşanmadan kabalığın caddeden süzülüşüne siz de çok şaşıracaksınız!

Tokyo Shibuya

Tokyo Shibuya

Yüksek binalar, renkli tabelalar, alışveriş mağazaları ve çeşitli restoranlarla burası hareketli yaşamın merkezi olarak görülmektedir. Dilerseniz Tokyo gezinizde buradan ufak hediyelik eşyalar alabilir ve sevdiklerinize jest yapabilirsiniz. 

Shibuya

Shibuya

UENO PARKI

Göz kamaştıran tarihi ve doğal güzellikleriyle turistlerin en çok beğendiği yerlerden biri olan Ueno Parkı, Kaneiji Tapınağı'nın bulunduğu alanın bir kısmında yer almaktadır. 1873 yılında Tapınağın bahçesi genişletilerek bu alan oluşturulmuştur ve halka açılmıştır.

Tokyo Ueno Parkı

Tokyo Ueno Parkı

Kiraz çiçeklerinin açtığı mevsimde bu parka gelirseniz nefes kesici bir manzarayla karşılaşabilirsiniz. Ueno Parkı, fotoğraf karelerinize canlılık ve dostlarınızla sohbetlerinize keyif katacak.

Japonya Ueno Parkı

Japonya Ueno Parkı

Eğer kültürel gezilerden hoşlanıyorsanız; Tokyo size muhteşem bir fırsatı sunuyor. Ueno Parkı içerisinde yer alan müzeler, ufkunuzu genişletecek nitelikte bir mirasa ev sahipliği yapıyor. Burada; Tokyo Ulusal, Ulusal Batı Sanatı, Tokyo Metropolitan Sanat ve Ulusal Bilim müzelerini mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Ueno Parkının özellikleri

Ueno Parkının özellikleri

RİKUGUEN PARKI

Geleneksel Japon Bahçelerini gözler önüne seren Rikuguen Parkı, renkten renge bürünen ağaçların arasında sakin bir yürüyüş yapmak için vazgeçilmez bir yerdir. Parkın ismi, altı elemente atıfta bulunan "Altı İlkenin Bahçesi" kavramından gelmektedir.

Tokyo Rikuguen Parkı

Tokyo Rikuguen Parkı

İçerisinde küçük bir göletin yer aldığı park, şehir hayatının içinde doğanın benzersiz atmosferini açığa çıkarmaktadır.

Japonya Rikuguen Parkı

Japonya Rikuguen Parkı

TOKYO'YA NASIL GİDİLİR? İSTANBUL'DAN TOKYO'YA NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan yaklaşık olarak 8.938 kilometre uzaklıkta yer alan Tokyo'ya gitmek için direkt ya da aktarmalı uçuşları tercih edebilirsiniz. Minimum 26.482,00 TL'ye satın alabileceğiniz uçak bileti ile ortalama 10 saat 55 dakikalık bir yolculukla Tokyo'ya ulaşmanız mümkündür. 

Tokyo

Tokyo

İYİ EĞLENCELER!

Bahçede uzun bitkiler nasıl desteklenir? Uzun bitkilerin bakımı nasıl yapılır

İLİŞKİLİ HABER

Bahçede uzun bitkiler nasıl desteklenir? Uzun bitkilerin bakımı nasıl yapılır
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0