Seul nerede? Seul'de gezilecek yerler nerelerdir? Seul vize istiyor mu?

Her köşesinde tarihin derinden izlerini gözler önüne seren Seul, gelenekselliğin ve teknolojinin harmanladığı çok özel bir Doğu Asya şehri. Bu özel şehir dinamik yapısıyla mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Peki, Seul nerede? Seul'de gezilecek yerler nerelerdir? Seul'e nasıl gidilir? İşte cevaplar…

Zengin kültürü ve popüler mutfağıyla dikkatleri üzerine çeken Güney Kore, seyahat denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor. Fütüristtik mimari yapıları ve tarihsel izler barındıran yapısıyla adeta geçmiş ve geleceğin buluşma noktası haline gelen bu ülkede en çok merak edilen yer ise elbette başkent Seul. Köklü tarihi, enteresan gelenekleri ve kalabalık atmosferiyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste kapılarını aralayan bu şehri daha yakından tanımak ister misiniz? Gelin, Uzak Doğu'nun incisi Seul'e doğru birlikte ufak bir yolculuğa çıkalım. 

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da sushi nerede yenir? İstanbul'da en iyi sushi restoranları

SEUL NEREDE? SEUL NE DEMEK?

Dünya'nın en dikkat çeken şehirlerinden biri olan Seul, Güney Kore'de yer almaktadır. Güney Kore'nin kuzeybatısında yer alan şehir aynı zamanda ülkenin başkentidir. Han nehri ile ikiye ayrılan şehirde nehrin bulunduğu alan tarihte önemli bir yer edinmektedir. 1948 yılında Kore'nin Kuzey ve Güney olmak üzere ikiye ayrılmasıyla birlikte Güney Kore'nin başkenti Seul olarak belirlenmiştir. Seul, Korece başkent anlamını taşımaktadır. 

Güney Kore

Güney Kore

SEUL'DE GEZİLECEK YERLER NERELERDİR? SEUL'DE NEREYE GİDİLİR?

Zengin kültürü ve köklü tarihiyle geçmişten beri odak noktası haline gelen Seul, Güney Kore'nin de en güzel şehirlerinden biridir. Hızlı yaşantısı ve doğanın cömertliğiyle göz kamaştıran şehirde gezilecek pek çok yer vardır. Dört mevsim yerli ve yabancı turistleri topraklarında ağırlayan Seul'de mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekilde:

  • Gyeongbokgung Sarayı
  • Jongmyo Tapınağı
  • Seul Sanat Müzesi
  • Deoksugung
  • N Seul Kulesi
  • Myeongdong
  • Cheonggyecheon Stream

GYEONGBOKGUNG SARAYI

Gyeongbokgung Sarayı, 1395 yılında Joseon Hanedanlığı tarafından inşa edilmiştir. Hanedanlığın yaptırdığı 5 büyük saraydan biri olan Gyeongbokgung Sarayı, aralarından en büyük ve görkemli olanıdır. Hanedanlığın ana sarayı olma özelliğine sahip olan bu ihtişamlı saray, geçmişte kral ve ailesinin yaşadığı yerdi. Bunun yanı sıra; hükümet işlerinin yürütüldüğü merkez olarak da kullanılmıştır. 

Gyeongbokgung Sarayı

Gyeongbokgung Sarayı

Saray 16. Yüzyılda yapılan Imjin Savaşı sırasında zarar görmüştür ve iki yüzyıl boyunca kullanılmamıştır. Japon yönetimi sırasında saray kısmen yıkılmıştır. Ancak tüm bu süreçten sonra saray orijinal haline getirilmek üzere yeniden onarılmıştır ve inşa edilmiştir. Gyeongbokgung Sarayı, içerisinde Ulusal Saray Müzesi ve Ulusal Halk Müzesi’ni barındırmaktadır. 

Gyeongbokgung Sarayı özellikleri

Gyeongbokgung Sarayı özellikleri

İçerisinde temsili göl ve bahçe de bulunan sarayın çevresindeki Japon çiçeklerinin göz kamaştırıcı görüntüsü adeta görsel bir şölen niteliğinde. Bu muhteşem manzaranın önünde bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. 

Gyeongbokgung Sarayından kareler

Gyeongbokgung Sarayından kareler

Bu özel yapı her gün saat 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. Eğer geçmişe uzanan bir yolculuğa adım atmak isterseniz; mutlaka bu sarayı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 

Gyeongbokgung Sarayı ziyaretçi saatleri

Gyeongbokgung Sarayı ziyaretçi saatleri

JONGMYO TAPINAĞI

Jongmyo Tapınağı, Joseon Hanedanı döneminde ölen kral ve kraliçeleri anmak için yapılmış bir tapınaktır. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu eşsiz güzellikteki tapınak, en eski kraliyet Konfüçyüs tapınağı olma özelliğine sahiptir. 14. Yüzyılda inşa edilen tapınak günümüze kadar gelmeyi başaran nadir eserlerden biridir. 

Jongmyo Tapınağı

Jongmyo Tapınağı

Yemyeşil bahçeleri ve göz alıcı mimarisi ile geçmişin kapılarını aralayan Jongmyo tapınağı, günümüzde bazı tören ve gösterilere ev sahipliği yapmaktadır. 

Jongmyo Tapınağından kareler

Jongmyo Tapınağından kareler

SEUL SANAT MÜZESİ

1988 yılından beri faaliyet gösteren Seul Sanat Müzesi, muhteşem sergileriyle önde gelen sanat mekânlarından biridir. Seçkin koleksiyonlarıyla en çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alan SeMA binası dönemin ünlü mimarlık firmalarından biri olan "Samoo Mimarları" tarafından tasarlanmıştır. Sanat ve kültürel bir geziye yer vermek isterseniz; Seul'de yer alan bu muhteşem müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Seul Sanat Müzesi

Seul Sanat Müzesi

DEOKSUGUNG 

20. yüzyıl başlarına kadar Kore'nin kraliyet ailesine ev sahipliği yapan Deoksugung Sarayı, Seul'de yer almaktadır. Joseon Hanedanı tarafından yaptırılan 5 büyük saraylardan biri olan Deoksugung Sarayı, ormanlık bahçeleri ile göz kamaştırıcı bir görüntüye ev sahipliği yapmaktadır.

Deoksugung Sarayı

Deoksugung Sarayı

Batı tarzı mimarisiyle dikkat çeken saray, zarif taş duvarlı yolu ile ünlüdür. Günümüzde Japon sanat galerisinin yer aldığı saray, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.

Deoksugung Sarayından kareler

Deoksugung Sarayından kareler

N SEUL KULESİ 

236 metre yüksekliğiyle Seul manzarasını ayaklarınızın altında hissedebileceğiniz N Seul Kulesi, telekomünikasyon ve gözetleme amaçlı inşa edilmiştir. 1971 yılında yapılan kule, Namsan Dağı’nda yer almaktadır. 

 N Seul Kulesi

N Seul Kulesi

N Seul Kulesin bulunduğu alana teleferikle ya da yürüyerek gidebilirsiniz. Gün batımının en güzel seyredilebileceği yerlerden biri olan N Seul Kulesi, ülkenin en yüksek yapılarından biri olma özelliğine sahiptir.

 N Seul Kulesinden kareler

N Seul Kulesinden kareler

MYEONGDONG

Seul'un Jung semtinde yer alan Myeongdong, şehrin en önemli alışveriş ve turizm alanlarından biridir. Dünyanın en pahalı dokuzuncu alışveriş caddesi olarak karşımıza çıkan yer, ünleri ülke sınırlarını aşan yerel tasarımlarla dikkat çekmektedir.  
Kore ve Japon mutfaklarına ev sahipliği yapan restoranlarında eşsiz tatları deneyebilirsiniz.

Myeongdong

Myeongdong

Aynı zamanda bölge içerisinde Seoul Global Cultural Center ve Myeong-dong Cathedral yer almaktadır. Her yaş grubuna hitap eden yer, çocuklu aileler için de eğlenceli olanaklar tanıyor. Alışverişinizi tamamladıktan sonra Myeongdong'daki tiyatrolarda sergilenen performanslara göz atabilirsiniz. 

Myeongdongdan kareler

Myeongdongdan kareler

CHEONGGYECHEON STREAM

Seul'un en güzel dinlenme merkezlerinden biri olan Cheonggyecheon meydanında yer alan Cheonggyecheon Stream, kentin en popüler yerleri arasındadır. Tatil günlerinde trafiğe kapalı olan meydan, 2.500 metrelik bir alandadır. Barış ve birliğin simgesi olan dere, Kore kültürüne ait süslemeler ve 22 köprüsü ile göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Huzurun ve sakinliğin anahtarı olan bu yerde keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Uzun ve yorucu bir gezinin ardından burada dinlenebilirsiniz.

Cheonggyecheon Stream

Cheonggyecheon Stream

PEKİ SEUL'E NASIL GİDİLİR? 

İstanbul'dan Seul'e gitmek için hava yollarını kullanmanız gerekmektedir. Seul'de Seoul Incheon Int'l ve Seoul Gimpo olmak üzere iki havaalanı yer almaktadır. Türk Hava Yolları, Asiana Airlines ve Korean Air İstanbul ve Kore arası yolculuk için direkt uçuş imkanı sağlamaktadır. İstanbul-Seul arası uçuşlar için  Aeroflot, China Southern, Qatar Airways, Emirates, Lufthansa, Air France ve KLM gibi pek çok havayolu şirketiyle aktarmalı uçuşlar da gerçekleştirilebilir.

Seule ulaşımın yolları

Seule ulaşımın yolları

İstanbul ve Seul arasında ortalama 7.949 kilometrelik bir mesafe bulunmaktadır. Uçak ile yaklaşık 10-12 saatlik bir yolculukla İstanbul'dan Seul'e ulaşabilirsiniz. Minimum 21.945,48 TL'ye alacağınız uçak bileti ile İstanbul'dan Güney Kore'nin başkenti Seul'e gitmeniz mümkündür.

Seul ulaşım

Seul ulaşım

SEUL VİZE İSTİYOR MU?

Türk vatandaşları turistik bir gezi için 90 günlüğüne vizesiz bir şekilde Güney Kore'ye seyahat gerçekleştirebilmektedir.

Güney Kore vize olanakları

Güney Kore vize olanakları

KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0