Kulak pamuğu kulaktaki kiri temizliyor mu?

Kulak çubuklarının kulağı temizlemeyip daha fazla kirin birikmesine neden olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için kulak kirinin nasıl temizlenmesi gerektiğini araştırdık. İşte kulak temizlenmeye dair bilinmeyenler..

Her insanın kulağı az ya da çok kirlenir. Kir kulak kanalını tıkadığı zaman sesin kulak zarına ulaşmasını zorlaştırır. Böyle durumlarda kulakta işitme azlığı, kaşıntı ve ağrı sorunları ortaya çıkar.

Kulak nasıl temizlenmeli?

Kulağımızın dış kısmını peçete veya bir havlu ile temizlenebilir. Kulak çöpü, pamuğu kullanmak çok tehlikelidir. Cildin yapısına göre kulağın çok kirlenmesi, kulak tembelliğine ve kirin atılamamasına neden olabilir. Eğer bu durum çok sık ortaya çıkıyorsa 2-6 ay arasında kulakları temizletmek gerekir. Bazı sakıncalı durumlardan dolayı kulak yıkatma yapılmıyor. Genellikle vakum yöntemiyle kulaklar temizleniyor. Bu yöntem ağrılı değil basit bir tedavidir.

Kulak kirini hangi ilaçlar engeller?

Kulak kiri, fizyolojik akıntılardan oluşur bunun için kiri engelleyecek bir ilaç yoktur fakat bazı damlalar kirin birikmesini önlemek ve daha rahat çıkmasını sağlamak için kullanılır.

BİR YORUM YAPIN 0