Evinizde bulundurmanız gereken 5 bitki

En ufak bir rahatsızlık için ilaçlara yöneliyorsanız bitkilerle tanışma zamanınız geldi demektir.

Belirli bir hastalık için doktorunuzun verdiği ilacı kullanmanız başka bir şey, ancak mide bulantısı, hazımsızlık ya da en ufak baş ağrısı için ilaçlara yönelmeniz, vücudunuzu boşu boşuna kimyasallarla yormanıza neden olur.

Evinizde ecza dolabı bulunduğu gibi bir bitki köşesi de hazırlamanız da fayda var. Çünkü her bitki şifa deposu diyebiliriz. Size yardımcı olacak şifalı bitkileri sıralıyoruz.

Burun tıkanıklığına papatya

Ülkemizde, siyah çaydan sonra en çok tercih edilen çaylar arasında papatya yer alıyor. Papatya çayının aynı zamanda adet kramplarına, mide ağrılarına, sindirime, boğaz ağrısına ve ağız içinde çıkan aft gibi yaralara iyi geldiği bilinmektedir. Her mevsim değişikliğinde veya soğuk algınlığında birçoğumuzun sık karşılaştığı, günümüzün kalitesinin düşmesine neden olan burun tıkanıklıklarına karşı papatya buharı uygulayabilirsiniz. 

iki avuç dolusu kuru papatya çiçeği ve 2 litre kaynamış su.  Eğer evinizde papatya çiçeği yoksa dert etmeyin, marketler veya aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz papatya çayları da işinizi görür. 10 adet papatya çay poşeti için bir litre kaynamış su yeterli olur.

Kaynamış suyun içine attığınız papatyayı 15 dakika ağzı kapalı bir kapta beklettin. Daha sonra papatya buharını içinize rahat bir şekilde çekebilmenizi için, yumuşak bir havluyu başınızın üzerinden tencerenin üstünü çadır şeklinde kapatın ve derin derin nefes alıp verin. İstediğiniz kadar nefes alıp verebilirsiniz papatya buharından. Çok kısa bir süre sonra burun tıkanıklığınızın azaldığını; rahat rahat nefes aldığınızı göreceksiniz.

Strese karşı Melisa

Melisa bitkisi nane familyasından gelir. Halk arasında sakinleştirici özelliği ile bilinir. Melisa bitkisi; uyku sorunlarında kullanılır. Stresi azaltır, sindirimi kolaylaştırır, gaz giderir, ateş düşürür, ter atımını sağlar ve sinirleri yatıştırır.

Sinir otu ateş düşürüyor

Sinirli ot bitkisinin antibiyotik etkisi, bilimsel anlamda kanıtlanmıştır. Solunum sistemi ve ilgili organlar açısından da birçok faydası bulunan sinirli ot bitkisi, bilhassa balgam, öksürük, boğmaca, akciğer astımı ve akciğer tüberkülozu rahatsızlıkları üzerinde etkili olmaktadır. Bir diğer özelliği de ateş düşürücü olmasıdır.

Uykusuzluğa karşı kediotu

Beyin mekanizması benzodiazepine benzeyen kedi otu, Avrupa ülkelerinde uyku ve anksiyete karşı kullanılıyor. Kedi otu göz bozukluklarından dolayı oluşan baş ağrılarına ve migren ağrılarına şifa olmaktadır. 

Mide bulantısı: Zencefil

Zencefilin mide bulantılarına ve kusmalara karşı etkili olduğu bilinmektedir. Zencefil gıda emilimini arttırarak hazmı destekler, böylece olası mide ağrılarından korur.

BİR YORUM YAPIN 0