Yaşlılar için önemli uyarılar

Sağlıklı bir yaşlılık geçirmek için yaşam kalitenizi artıran faktörlere dikkat etmeniz gerekiyor. İşte yaşlılıkta da mutlu kalmanız için öneriler...

Hayattan asla kopmayın!

Yaşlılık 'hayattan kopmak' anlamına gelmiyor. Yaşlı bireyler kendine uygun sosyal ortamlarda bağımsız yaşamlarını sürdürebilir.

İlaç kullanırken dikkat! 

Yaşlı insanlarda çoklu ilaç kullanımı oldukça yaygındır. Dolayısıyla akıllı ilaç kullanılmıyor. İlaçlar özellikle doktor ve eczacının önerdiği dozda alınmalıdır. Ve ayrıca her belirti için ilaç kullanılmamalıdır.

Kendinize hobiler edinin

Zinde kalmak için kendinize hobiler edinin. Örgü örmek, dikiş dikmek gibi hobiler edinebilirsiniz. Bu tarz uğraşlar moralinizin her zaman yüksek kalmasını sağlar.

Evinizi kendinize göre düzenleyin

Hem kadınlarda hem erkeklerde meydana gelen kemik erimesi, kırıkların oluşumuna neden olan belli başlı hastalıklarından biridir. Bu nedenle ev ortamında küçük kilim, halı, paspas, kaygan zemin mümkün olduğunca kullanılmamalıdır.

Düzenli yürüyüş yapın

Yaşlıların yapabileceği en sağlıklı spor yürüyüş yapmak. Günlük hayatta mümkün olduğunca hareketli olmaya çalışın. Balkonda çiçek bakımı, ev temizliğine yardım etmek gibi uğraşlarla harekette kalabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0