Makyaj malzemeleri DNA'nızı bozuyor!

Günlük hayatta kullandığımız ürünlerin çoğunda zararlı toksinler bulunuyor ve insan vücudundaki birçok hastalığın sebebi olabiliyor.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sibel Özgül, günlük yaşantımızda ağır metal ve toksinlere maruz kaldığımıza dikkat çekti. 

Sık sık kullandığımız parfüm, alüminyum folyo, ruj, rimel gibi ürünler metal ve toksin barındırıyor. Maruz kaldığımız bu metal ve toksinler bağışıklık sistemine zarar vererek farklı bozukluklara yol açıyor.

Vücudumuz normal şartlarda arındırma işlemini gerşekleştirir. Ama metal ve toksinlere ağır maruz kaldığı için bu işlemde yetersiz kalıyor. Vücuttan atılmayan zararlı maddeler hücrelere zarar vererek otoimmünite de dahil olmak üzere farklı bozukluklara sebep oluyor.

Bu maddele kadar etkili ki doğrudan DNA ve RNA’nın kimyasal yapısını bozuyor. Vücudumuzda bu yabancı maddeleri algılamayarak işlevlerini gerçekleştiremiyor.

Çalışmalarda civa ve kurşun gibi metallerin, Lupus, Hepatit, Hashimoto, Diyabet ve kronik yorgunluk gibi hastalıklara neden olduğu ortaya çıktı.

Özgül, toksik maddelerin hücre içi ve hücre arası doku birikmesi yaptığı için tahlillerde pek görülmediğine dikkat çekti.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0