İlk KKKA aşısı Türkiye'de üretilecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Aşısının (KKKA) Türkiye'de üretileceğini açıkladı.

Mart ayından nisan ve mayıs aylarında keneyle ilgili görülen hastalığın sık rastlanabileceği şehir, ilçe ve köylerde halkı bilinçlendirdiklerini açıklayan Akdağ, bu hususta hazır materyallerin ve broşürlerin olduğunu ve bunları ailelere dağıttıklarını söyledi.

Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Aşısında vatandaş açısından önemli olan hususun kontrol olduğuna dikkat çekerek, "Mayıs, haziran, temmuz aylarında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılan ve hastalığın yayılabildiği bölgelerde hayvanlarla temas eden ya da hayvanların bulunduğu yerlere girip çıkan herkes mutlaka akşam evine gittiğinde vücudunun bir yerine kene yapışmış mı bunun kontrolünü yapmalıdır.

Çünkü erken dönemde tespit edilir de o kene sağlık çalışanı ya da hekim tarafından yerinden çıkarılırsa virüsün bulaşma ihtimali çok azalıyor." dedi

İlk kez Türkiye'de üretilecek

KKKA çalışmalarına ilişkin olarak da, "Aşı konusu Erciyes Üniversitesi ile yürüttüğümüz faaliyettir. Türk bilim insanı çok sıkı şekilde çalıştılar, bakanlık olarak biz kendilerine destek verdik. Şu anda aşı keşfedilmiş durumda. Yani Türkiye bir virüs aşısını üretebilecek duruma geldi." şeklinde konuştu.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0