Tip 2 diyabette Krill yağı mucizesi

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş yeni kitabı 'Diyabet ve Zayıflama Kürleri'ni tanıttı. Aktaş kitabından Tip 2 diyabet, diyabet ve zayıflama kürlerine yer verdi

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Aktaş, tip 2 diyabeti omega-3 takviyeleri ile yenmek isteyenler için Krill yağı önerdi. Bu yağ omega-3 yağ asitlerinden etkin bir şekilde faydalanmak isteyenler için bire bir. Karidesi andıran küçük bir deniz canlısı olan krill, Antarktika Okyanusu'na özgüdür.

Krilli diğer takviyelerden ayıran özellik nedir?

Dr. Ümit Aktaş, "Balık yağındaki omega-3 yağ asitleri direkt olarak hücrelere ve dokulara ulaşmaz. Bunun için mutlaka bir taşıyıcıya ihtiyaçları vardır. Bu yüzden de sisteme girer girmez trigliseridlere bağlanırlar. İnce bağırsaklara ulaştığı zamanda devreye pankreasta üretilen lipaz enzimi girer. Lipaz da omega-3 yağ asitlerini parçalayarak hücrelere ulaştırır." dedi

Krill yağındaki omega-3 yağ asitleri ise fosfolipidlere bağlı olduğu için başka bir taşıyıcıya ihtiyaç duymazlar. Çünkü kendi taşıyıcı sistemlerini yanlarında taşırlar. Bu sayede direk kan dolaşımına girerek hücrelere ulaşırlar.

2011 yılında yapılan bir çalışmanın sonucunda krill yağının daha düşük dozlarda bile etkili olduğunun açıklandığı belirten Aktaş, bunun nedeninin çok açık olduğunu söyleyerek "Karşınızda, emilimi sırasında gücünü kaybetmeyen, metabolik faaliyetlerin gazabına uğramadan kısa yoldan hedefe ulaşan, özel bir omega-3 molekülü, süper bir gücü var" şeklinde konuştu.

Aktaş sözlerine, "Hastama omega-3 takviyesi verdiğimde bu değerli yağ asitlerinde optimum fayda sağladığından emin olmak isterim. Balık orijinli takviyelerde ise omega-3'ün ne kadarının vücut tarafından emileceğini kestirmek mümkün değildir.

Eğer omega 3'ü parçalayan lipaz enzimi seviyeniz düşükse, istediğiniz kadar balık yağı takviyesi alın bir faydasını göremezsiniz. Bu arada tip 2 diyabet hastalarında lipaz eksikliği de çok sık karşılaşılır. Hatta sağlıklı bir insanın bile lipaz enzim seviyesi düşük olabilir" diye devam etti.

Omega-3 alırken bunlara dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Omega-3 alırken bunlara dikkat!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0