Açlık kürlerinin sağlığa 7 faydası

Açlık kürlerinin pankreası dinlendirdiği, insülin üretimini azaltıp kan insülin seviyesini indirdiği, insülin direncini daha yönetebilir hale getirdiğini gösteren bulgular vardır.

Osman Müftüoğlu aralıklı açlık kürlerinin 7 önemli faydası anlattı:

İnsülin azalıyor direnç düşüyor

Kısa açlık kürleri kilo almayı engelleyerek mevcut yağların yakımına gösterilen direnci düşürüyor. Bu kürlerin diyabeti önlediği, hatta bazı diyabetlilerde kan şekerini ilaç kullanmadan dengeleyebileceği de bilinir.

Bel inceliyor, kalça genişlemiyor

Aralıklı oruç kürleri özellikle karın ve bel- kalça bölgesinde biriken yağları eritmede etkilidir. Bunu da üçlü bir sistemle başarır: İnsülini düşürmek, büyüme hormonu ve norepinefrini yükseltmek. Bu süreçlerin tümü de yağ yakan ve yağ depolamasını azaltan şeylerdir.

Belleği destekler

Bedenimiz için iyi olan beynimiz içinde iyidir. Açlık kürleri ayrıca beyni beslediği düşünülen BDNF'nin seviyelerini yükseltir. İyi planlanan açlık kürlerinin Alzheimer ve Parkinson gibi yaşlılıkla ilişkili sorunları da geciktirdiği düşünülür.

Hücreleri yeniliyor

Aralıklı oruç kürleri, hücreleri yıpratan iltihabi (inflamatuar) süreçleri baskılar ve engeller. Aynı zamanda hücrelere 'kendine dönme' ve 'yenilenme' fırsatı sunar. 

Kalbi güçlendirir

Kısa süreli açlık kürleri zayıflatmanın yanı sıra kalbe de faydalıdır. Kalbi olumsuz etkileyen sağlık göstergelerini iyileştirir. Tansiyonu, LDL kolesterolü, kan şekerini, trigliserid seviyelerini düşürür, HDL ve iyi kolesterolü yükseltir. 

Bazı kanserleri önlüyor

Gıda tüketiminin sınırlanması ve kısa süreli açlık kürlerinin yapılması kanserden korunmaya da yardımcı olur. 

Ömrü uzatabilir mi?

Osman Müftüoğlu, az ve öz yiyen kişilerin daha uzun yaşadığını söyleyerek "Aralıklı orucun laboratuvar hayvanlarında ömrü uzattığı net olarak gösterildi. Ancak insanlardaki ömrü uzatıcı etkisi için henüz bir kanıt yoktur" dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0