Klimalardaki tehlike! Ölüme yol açabiliyor...

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, periyodik bakımı yapılmayan klimaların nemli ortamında üreyen bakterilerin Lejyoner hastalığına neden olabileceğini söyledi..

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Karadağ, bakterinin yol açtığı akciğer enfeksiyonu olarak tanımlanan 'lejyoner' hastalığının, tedavi edilmediğinde ölüme yol açabileceğini söyledi.

Yaz aylarında kapalı mekanlarda sıklıkla kullanılan klimaların solunan havanın ısı ile nem oranlarını değiştirdiğini ifade eden Dr. Karadağ, bunun sağlığı doğrudan etkilediğini belirtti.

Mehmet Karadağ, klimaların esasen yaptığı iki temel şey olduğunu belirterek, "Bunların birincisi havayı soğutmak, diğeri ise havanın nemini düşürmektir. Klimalar bunu kapalı bir ortamda yaparlar ve havayı sürekli devir daim yaptıkları için klimalı ortamdaki kişiler gün içinde hep aynı havaya maruz kalırlar. Normalde sağlıklı bir insan her saat yaklaşık bin kere nefes alıp verir. Aldığımız her nefes de kanımızı temizler." dedi.

"Klimalı ortamları sıklıkla havalandırmalıyız''

Dr. Karadağ, sağlığımız için aşırı ve bilinçsiz klima kullanımından mutlaka kaçınmak gerektiğini, klimaların havalandırma sistemlerini sıklıkla kontrol ettirmeli, filtrelerini temizletmeli ve periyodik bakımlarını yaptırmak gerektiğini ifade etti. 

BİR YORUM YAPIN 0