5 adımda duruşunuzu düzeltin

Çağımızda en çok görülen rahatsızlıkların başında yanlış duruş pozisyonlarından kaynaklanan ağrılar gelir. Peki duruş bozukluğunu düzeltmenin yolları nelerdir?

Uzun süre aynı pozisyonda oturmak, bilgisayar başında çalışmak, fazla miktarda el işi yapmak, çocukların kendi boylarına uygun olmayan okul sıralarında oturması, küçük yaşlardan itibaren ağır çanta takmak, hatalı oturma, ayakta uzun süre durma ve uyuma gibi durumlar duruş bozukluklarına neden olabiliyor. İşte duruş pozisyonunu düzeltmenin 5 yolu...

Sürekli aynı pozisyonda oturmayın

Duruş bozukluklarının temelinde masa başında aynı pozisyonda uzun saatler oturmak gelir. Uzmanlar ofis ortamında çalışan kişilerin "90-90" denilen pozisyonda oturmasını öneriyor. Bu oturuş şekli dizlerin 90 derece açı ile kıvrılarak yere değmesi, sırtın dizlerle oluşturduğu açının ise yine 90 derece olmasıdır. 

Dinlenmeyi ihmal etmeyin

Uzun süreli duruş bozuklukları, şiddetli ağrılara yol açabilir. Bu nedenle iş dışında, bir yere gidip uzun saatler oturmak yerine, uzanarak dinlenmek gerekir. 

Spor yapın

Düzenli spor yapmak kasları güçlendirdiği için dik durmayı sağlar. 

Doğru duruş pozisyonunu öğrenin

Doğru duruş pozisyonlarını öğrenerek alışkanlık haline getirin. 

Düzenli uyumaya çalışın

Uzun saatler uyumak kaliteli uyku anlamına gelmez. Uyku pozisyonunun gevşemesi gereken kasları yormaması gerekir. Bunun için iki büklüm uyumak yerine düzgün bir pozisyonda uyumaya dikkat edin. 

BİR YORUM YAPIN 0