Doğal antideprasan 'sarı kantaron çayı'nın faydaları nelerdir?

Alternatif tıbbın büyük bir gelişme gösterdiği bu günlerde, sağlığımız üzerinde şaşırtan etkilere sahip sarı kantaron çayı da inanılmaz faydalarıyla dikkat çekiyor. Depresyondan sindirim sistemine ve vücut ağrılarına kadar birçok derde deva sarı kantaron çayının bilinmeyen faydaları sizlerle...

Bitki çayları arasında yavaş yavaş bilinenler arasına giren sarı kantaron; sadece beden değil ruh sağlığına da inanılmaz etkiler göstererek herkesi şaşırtıyor. Peki, doğal bir antidepresan olmasının yanında bir de ağrı kesici olan sarı kantaronun faydaları nelerdir?

Sarı kantaron bitkisi

Üzerindeki minik deliklerden dolayı, halk arasında binbirdelik otu olarak da adlandırılan sarı kantaronun özellikle çiçekleri ve kökü önemli bir şifa kaynağıdır. Yağ şeklinde kullanımı olsa da en çok bitki çayı şeklinde demlenerek tüketilir. 

sarı kantaron faydaları

sarı kantaron faydaları

İşte, doğal mucizelerden biri sarı kantaron çayı faydaları;

*Antideprasan özelliği; özellikle ruhsal, psikolojik durumlarda başarılı olan sarı kantaronun depresyon tedavisinde ve rahatlama sağlamak adına kullanımı kanıtlanmıştır. 

*Stressiz yaşam; strese bağlı olarak gelişen uykusuz kalma, kaygı, korku gibi kötü hislerin önüne geçmek için faydalıdır. 

*Cilt üzerinde; cilt bakımı açısından da etkin olan sarı kantaron, ciltte oluşan yanık ve yaraları, egzama ve varisi tedavi etmede başarılıdır. 

*Sivilcelere son; Ciltte oluşan sivilcelerle baş etmeyi de bilen sarı kantaron, sivilcelerden kalan izlerin de geçmesini sağlar.

*Mikroplara karşı; Antiseptik özellikler gösterdiğinden vücudu mikroplara karşı koruyor.
İltihap önleyici etkiler göstererek vücutta oluşan iltihaplanmaların hızla iyileşmesine destek olmaktadır. 

*Hücre yenileyici; Hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağladığından yaraların da hızla iyileşmesine yardımcı olur.

*Bağırsak problemleri ve idrar yolu; idrar yolu enfeksiyonlarında meydana gelen karın ağrısı ve iştahsızlığın önüne geçer. 

*Tiroidi dengeler; Vücuttaki hormonları dengeleyici, düzenleyici etkiye sahiptir. En yaygın tiroid rahatsızlıklarından biri olan hipertiroidi dengeler. Kantaron çayı sayesinde hormon seviyelerinin dengelendiği gözlenmiştir.

*Adet döneminde; kadınların hormonal değişikliği en çok hissettikleri adet döneminin acı ve ağrısız geçmesine yardımcı olur. Ağrıyı geçirmede büyük etkileri olan sarı kantaron menapoz döneminde de kadınların tercihleri arasındadır. 

*Ağrı kesici; sarı kantaron aynı zamanda, antioksidan ve anti inflamatuar maddeler sayesinde baş, kas, eklem ve bel ağrılarında da hafifletici etki yapar. Özellikle gut hastalığına bağlı gelişen ağrılarda etkindir. 

*Mide ve sindirim problemlerinde; ülser ve gastrit sorunu yaşayanlara da destek olurken; hazmı kolaylaştırır ve iştah açar. 

*Kansere karşı koruyucudur;  kanserli hücrelerin büyüyüp çoğalmasını engeller.

*Grip ve nezle üzerinde yararlıdır. Balgam söktürücüdür ve rahatlama sağlar.

*Kronik yorgunluğa ve uykusuzluğa iyi gelir.

sarı kantaron çayı

sarı kantaron çayı

Bu kişiler sarı kantaron çayını tüketmemeli!

Önemli etkileriyle birçok faydası olan sarı kantaron çayının bazı durumlar ve kullanımlarda zararları ortaya çıkabilmektedir. Bu durumlara özellikle dikkat edilmesi önerilir;

-Tansiyon ilaçları, antidepresanlar, kan inceltici ilaçlar ve astım ilaçları kullanan kişilerin bu çayı tüketmemesi önerilir.

-Anestezi yapılarak bir ameliyat olacak kişiler En az 15 gün önceden sarı kantaron çayını kullanmayı bırakmalıdır. 

-Aşırı tüketimi halinde mide bulantısı ağız kuruluğu, baş dönmesi ve yorgunluk görülebilir. 

-Şizofren ve alzheimer rahatsızlığı bulunan kişilerin kullanmaması önerilir.

Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır?

Kaynamış iki bardak içme suyuna 2-3 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron ekleyin. 10 dakika demlenmesi için bekleyerek süzün. Daha sonra bal ve limonla tatlandırarak ılık şekilde sarı kantaron çayını tüketebilirsiniz.  Kısa sürede demlenip acıya bileceği için demlenme süresine dikkat etmeniz gerekir. 

Evinize görkem katmanın ekonomik yolları

İLİŞKİLİ HABER

Evinize görkem katmanın ekonomik yolları
Pazar kahvaltılarınızı şenlendirecek 3 tarif

İLİŞKİLİ HABER

Pazar kahvaltılarınızı şenlendirecek 3 tarif

BİR YORUM YAPIN 4

Saim 5 yıl önce

Mayıs ve haziran aylarında toroslardan toplanan taze kantaron çiçekleri ile yine aynı yörede yapılan saf zeytin yağının güneşte ve gölgede mayalaşması ile yapılan kantaron yağının mucizevi etkisini görmenizi tavsiye ederim son 10 senedir hoby olarak yaptığım kantaron yağını 3 senedirde almak isteyen olursa satışını yapıyorum temin etmek isteyen bana ulaşabilir 5326662205

Toplam 18 beğeni

Ayhan 4 yıl önce

Fiyatı nekadar

Toplam 2 Beğeni

Free 4 yıl önce

Hobi olarak yapıyorsanız Kargo parasına yollarsınız diye umuyorum.

Toplam 15 Beğeni

Nuri Başak 5 yıl önce

Gerçekten çok faydalı bir yağ.

Toplam 8 Beğeni