ALS hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Özellikle de kilosu az olan kişilerin ve profosyonel futbolcuların sahip oldukları hastalıklardan biriside ALS hastalığıdır. Peki bu hastalık nedir ve nasıl anlaşılır?

Günlük hayatta bazı eylemleri gerçekleştirirken güçlük çekmenizin nedeni ALS hastalığı olabilir. Bu hastalık kasların ve omuriliğin hasar görmesi sonucunda ilk önce kol ve bacakları daha sonrasında da tüm vücudu sarıyor.

İlerleyici bir sinir sistemi rahatsızlığı olan ALS'ın belirtileri herkeste aynı derecede görülmez. Bazıları yerdeki kilimin saçaklarına bile takılıp tökezlerken, bazıları eşya kaldırmakta ya da konuşma esnasında zorlanır.

ALS TANISINDA ÖNEMLİ SİNYALLER

ALS hastalarının en çok yakındıkları şeyler, el ve ayak kaslarını kuvvetli hissedememe, seyirme ve kramplardır. Hastalık esnasında uyuşukluk ve karıncalanma hissinin olmaması, tek taraflı elde veya ayakta güçsüzlük ile başlaması en önemli işaretlerdendir.

Ellerini güçsüz hisseden kişiler elleriyle yaptıkları işlerde zorlandıklarını, bacaklarında güçsüzlük hissedenler ise yürürken takıldıklarını hatta düştüklerini bile söyleyebilirler. 

Sezonun trendi volanlar

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun trendi volanlar
Ender Saraç'tan saç dökülmesini durduran kür

İLİŞKİLİ HABER

Ender Saraç'tan saç dökülmesini durduran kür

BİR YORUM YAPIN 0