Tahinin sağlığa faydaları nelerdir? Her gün iki kaşık tahin yerseniz...

Magnezyum bakımından zengin olan tahin uzmanların kış aylarında kahvaltılarda tüketilmesini önerdiği besinler arasında ilk sıralarda yer alır. Gün boyu vücudun enerji oranını artıran tahin, ayrıca yorgunluk stres gibi sağlık sorunlarının da yaşanmasını önler. Diyet yapmak isteyenler içinde tok tutan besinlerden biridir. Peki Tahinin sağlığa faydaları nelerdir?

Tahin, susam tohumunun ezilmesi ile elde edilir. Kalsiyum kaynağı olan tahin genellikle kahvaltılarda tüketilir. Tahin bazı ülkelerde farklı amaçlarla da tüketilmektedir. Örneğin; Irak’ta susam yağı olarak kullanılan tahin, Hindistan’da ceviz ile karıştırılıp çerez olarak yenilir. İsrail ve Japonya’da ise genellikle sos olarak tüketilir. Ülkemizde ise genellikle tahin, pekmez ile kahvaltılarda tüketilir. Tahin içeriğinde kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, demir, bakır ve çinko gibi minerallerle birlikte E vitamini de bulundurmaktadır. Bunların vücudumuza faydaları ise saymakla bitmez. Tahin nasıl yapılır? Susamın kabukları çıkartılarak 200 derece de kavrulur. 3 saat aralıksız kavurulan susamlar aniden ezilerek tahin haline getirilir. 

  • Yapılan araştırmalarda modern çağda artan kronik yorgunluk gibi hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlar verir.

     
  •  Kahvaltıda tüketilen bir kaşık tahin gün boyu vücudun enerjisini yükseltir. 

     
  • Aynı zamanda kahvaltı sırasında bal veya pekmez ile karıştırılarak tüketildiğinde gün boyu vücuda enerji verir.

tahinin faydaları

tahinin faydaları

TAHİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELER? 

  • Tahin içermiş olduğu omega 3 yağ asitleri sayesinde, kalpte iltihaplara bağlı olarak gelişen kardiovaskuler hastalıkları önler. Kolesterol seviyesini dengeler.

- Tahin bağışıklık sistemini destekleyen demir, çinko, selenyum gibi minareler bakımından oldukça zengindir. Bu sayede 5 yemek kaşığı tahin tüketildiğinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

tahinin faydaları nelerdir

tahinin faydaları nelerdir

  • Tahinin içerisinde bulunan yüksek kalsiyum kemik gelişimine katkı sağlar. Uzmanlar özellikle gelişim çağındaki çocuklar, adet zamanında ve hamilelerin tüketmesini öneriyor. İçerdiği amino asit sayesinde kemikleri geliştirirken kasları kuvvetlendirir. Bazı spor eğitmenleri kas yapanlara da tahin tüketmelerin etkili olacağını vurguluyor.

- Vücutta biriken toksin ve bakteriler bir süre sonra zehirlenme oranını artırır. Tahin içerdiği birleşenler vücuttaki tüm toksinleri atmada oldukça etkilidir. Günde 5 yemek kaşığı tahin, vücutta zehir birikmez idrar ve dışkı yolu ile atılır.

tahinin nasıl faydaları var

tahinin nasıl faydaları var

  • Beyin sağlığı için ek takviyelerin başında gelir. Hafızayı kuvvetlendirir. İçerdiği A ve B vitaminleri sayesinde beyindeki sinir hücrelerini güçlendirerek beynin bilgiyi tutan bölgesinin daha sağlıklı işlemesini sağlar.

- Tahin içerdiği demir maddesi sayesinde kandaki hemoglabin oranını artırarak anemi hastalığını önler. 

  • Aynı zamanda tahin saçların hücre yapısını kuvvetlendirir ve cilde sürüldüğünde ışıltı sağlar.

tahinin zararı var mıdır

tahinin zararı var mıdır

Sahte tahin nasıl anlaşılır? Doğal tahin nasıl anlaşılır? Hangi tahin alınmalı İLİŞKİLİ HABERSahte tahin nasıl anlaşılır? Doğal tahin nasıl anlaşılır? Hangi tahin alınmalı

TAHİNİN ZARARI VAR MIDIR?

İçeriğinde yüksek oranda doymamış yağ asidi vardır. Bu yüzden vücuttaki iltihap oranını artırır. Bu da kemiklerin ve kasların iltihaplanmasına neden olur. Gün içerisinde miktarınca tüketmek bu yüzden fayda sağlar. Ayrıca aşırı tüketildiğinde kilo alımına yol açar. Her besin gıdasında olduğu gibi tahinde de zehirlenme vakası oldukça yüksektir. 

tahin besin değeri

tahin besin değeri

SAHURDA YEMEK KAŞIĞI TAHİN TÜKETİRSEK NE OLUR?

İnsan vücudunun gün içinde ihtiyaç duyduğu maddelerden biri proteindir. İbrahim Saraçoğlu, et sevmeyen kişileri de oluşan bu eksikliğin ciddi hastalıklara davetiye çıkardığını belirtiyor. Bu yüzden Saraçoğlu, kahvaltılarda yüzyıllardır geleneksel olan tahinin tüketilmesini tavsiye eder. Düzenli olarak günde beş yemek kaşığı tahin tüketerek kemik ve kaslardaki ağrılar hafifletilir. Bunun yanı sıra Ramazan ayı boyuca da sahurlarda 3 yemek kaşığı tüketilmeli. Gün içinde vücudun enerjik kalmasını sağlar. Sinir hücreleri yenilenir. En önemli etkisi ise hafızayı güçlendirir ve kanserli hastalıklara zemin hazırlayan sorunları azaltır. Çikolata içerdiği maddeler nedeniyle şiddetli alerjiye neden olur. Ayrıca kandaki şeker oranını olumsuz etkiler. Ancak tahinin hiç bir alerjik durumu yoktur. Diyet yapanlar içinde hem kilo verip hem zinde kalmak istiyorlarsa salatalarına bir yemek kaşığı tahin dökerek ara öğün yapmaları tavsiye edilir. 

BİR YORUM YAPIN 28

Ender 2 yıl önce

Bende sabahları aç karnına Balla üç kaşık falan yiyorum,mideme çok iyi geldi. Ama bir saat birşey yemeden bekleyin etki etsin. Reflü yanma hepsi vardı bende. Şimdi iyiyim hAllah a şükür. Balla birlikte Tadida hmmm enfes

Toplam 5 beğeni

Namık Kemal Kaya 3 yıl önce

Seni bu ÜLKE vatandaşları SANATÇI yaptı Seni sevdi ONURLANDIRDI , sen gittin SİYONOSTLERİN YALANLARINA ALET OLDUN..... ŞUNU BİLSİNLERKİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN TÜM ŞEHİRLERİ İSTANBUL, ANKARA, DİYARBAKIR,ANTALYA , ZONGOLDAK ,ARTVİN , İSKENDERUN , VS.... HEPSİ BU MİLLETİNDİR. SAKINA BİRDAHA YABANCI GÜÇLERİN UŞAĞI ....PİYONU OLMA. SANA YAKIŞAN DOĞRU YOLU BULMANDIR. BİR DAHADA BÖYLE OYUNA GELME.......

Toplam 1 beğeni

Nevin 3 yıl önce

Günde beş kaşık çok fazla değilmi sonuçta her şeyin fazlası zararlı bence günlük değil ara sıra kararında yenilmesi gerekir.

Toplam 2 beğeni

Mehmet Köse 3 yıl önce

Acaba yanlış mı anladım; Zararları konusunda " doymamış yağ asitlerinin vücuttaki iltihabı arttırdığını ve bunun da kemiklerin ve kasların iltihaplanmasına neden olduğunu " yazmışsınız. Bu ifadede bir yanlışlık yok mu..Teşekkür ederim

Toplam 11 beğeni

Gül 3 yıl önce

Ben her sabah yerim

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun