Sahte tahin nasıl anlaşılır? Doğal tahin nasıl anlaşılır? Hangi tahin alınmalı

Tam bir şifa deposu olan tahin pekmez ile karıştırılarak sabahları kahvaltılarda tüketilen en lezzetli yiyecektir. Piyasada üreticiler tarafından sahtesi de yapılan tahinin kaliteli olup olmadığını anlamak için bazı detaylar bulunuyor. Kaliteli tahin nasıl anlaşılır? Tahin ile ilgili merak edilen her şeyi Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sordu, ZAP Tahin üretiminde yer alan Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt cevapladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Akdeniz ve Orta Doğu mutfağında önemli bir yere sahip olan tahinin ham maddesi susamdır. Tahin susamın ezilmesiyle elde ediliyor. Son zamanlarda tahinin, soya unu ve elek altı fıstığın ezilmesiyle piyasaya sürüldüğü öğrenildi. Tahin, kemik ve kas güçlendirici özelliği bulunduğundan kahvaltıda bebeklere ve çocuklara pekmez ile karıştırılıp verilmektedir. Doğal bir tahinin anlaşılmasının püf noktalarını ZAP Tahin üretiminde yer alan Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a anlattı. İşte kaliteli tahin ile ilgili merak edilenler:

TAHİNİN HAM MADDESİ NEDİR?

Tahinin ham maddesi susamdır. tahin susam öğütülerek elde edilir. 

doğal tahin nasıl anlaşılır

doğal tahin nasıl anlaşılır

KALİTELİ TAHİN NASIL ANLAŞILIR?

Tahinin kalitesini anlamak için, susamın çok iyi kalitede olması gerekiyor. Çukurcu susamının en önemli özelliği ata tohum olmasıdır. Çok eskiden beri üretilen susamlardan tohumlardan elde edilir. Kaliteli tahinin en önemli özelliği susamın yüzde yüz organik olmasıdır. Tamamen içeresinde başka ham madde ya da yoğunlaştırıcı kıvam arttırıcı bulunmaması gerekiyor. Organik bir tahinin anlaşılmasının en büyük sebebi kullanılan susamdır. 

sahte tahin nasıl anlaşılır

sahte tahin nasıl anlaşılır

TAHİN NASIL MUHAFAZA EDİLİR? 

  • Tahin kolay kolay bozulmaz. Ancak Satın aldığınız tahinleri doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın. 
  • Tahin sıcak ortamlar yerine serin ortamlarda muhafaza edin.
  • Tahini oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.

tahin nasıl muhafaza edilir

tahin nasıl muhafaza edilir

Tahinin sağlığa faydaları nelerdir? Her gün iki kaşık tahin yerseniz...İLİŞKİLİ HABERTahinin sağlığa faydaları nelerdir? Her gün iki kaşık tahin yerseniz...

TAHİN FAYDALARI

Tahin insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Birçok hastalığa iyi geliyor. Hazmı kolaylaştırır. Kalp rahatsızlıklarına çok iyi gelir. Ayrıca içeriğinde bulunan C vitamini ve diğer birçok yararlı madde sayesinde tahin, çok güçlü antioksidan özellikler bulunduruyor.

Bu da zararlı maddelerin vücuda girmesini önlemenin yanı sıra vücutta bulunan zararlı maddeleri de hızla vücuttan atıyor. Böylelikle insanda oluşabilecek birçok hastalık yapıcı bakteriden, zehirlenmelerden korumaktadır. 

Ev kurabiyesi kilo aldırır mı? Kurabiye çeşitleri kaç kalori?

İLİŞKİLİ HABER

Ev kurabiyesi kilo aldırır mı? Kurabiye çeşitleri kaç kalori?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Ord.Prof.Doçdr… 2 yıl önce

Tombiş de yapar bu yazıya inanıp özellikle hareketsiz ve yaşı ilerlemişler çok az kullansın

Toplam 3 beğeni