Yüzmenin faydaları nelerdir? Her gün bir saat düzenli yüzerseniz...

Yaz aylarında sıcaklardan bunalanların tercihi olan yüzmenin aslında insan sağlığına inanılmaz etkileri vardır. İnsanlık tarihi kadar eski bir etkinlik olan yüzme vücudun gelişimi bakımından önemlidir. Kas sistemini olumlu etkileyen yüzmeyi uzmanlar aslında sadece yaz aylarında değil kışın bile yapılması gerektiğini vurguladı. Yüzmenin faydaları nelerdir?

Yüzme hem vücut hem de psikolojik olarak insan sağlığına faydalıdır. Aylara göre insan vücuduna faydası olan yüzme, yaz mevsiminde vücut sıcaklığını dengelerken, kış aylarında da hantallaşmaya meyilli vücudun hareketlenmesini sağlar.Vücudun tüm fonksiyonlarını çalıştırdığı için genellikle uzmanlar, fizyoterapi gören bazı hastalarına yüzme sporunu tavsiye ederler.

yüzme kas sistemini geliştirir

yüzme kas sistemini geliştirir

Kemik ve eklem ağrıları neden olur? Eklem ve kemik ağrılarına doğal çözümler!İLİŞKİLİ HABERKemik ve eklem ağrıları neden olur? Eklem ve kemik ağrılarına doğal çözümler!

YÜZMENİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Yüzme; omurganın görevini azaltarak, kas, eklem ve kemiklerin bağımsız hareket etmesine yardımcı olur. Kemik iltihabı olan hastalara ise alternatif tedavi yöntemi olarak tavsiye edilir.
     
  • Spor salonlarında yapılan egzersiz hareketler, vücutta belirli kas gruplarını çalıştırır. Yüzme ise vücudun tüm kaslarının eşit bir şekilde hareket etmesini sağlar.
     
  • Vücudun esnekliğini artırarak uzuvların daha geniş ve rahat açılmalarına destek olur. Bundan dolayı bazı uzmanlar, hamile kadınların daha rahat doğum yapabilmeleri için yüzmeyi tavsiyeler ederler.
     
  • Kalp hastalarının çoğuna kan basınçlarının artma tehlikesinden dolayı hareketli ve yorucu aktiviteler önerilmiyor. Bu nedenle uzmanlar, kalp hastalarının spor gibi aktiviteler yapmaları yerine, nefes kontrolünün daha dengeli olmasını sağlayan yüzme sporunu önerirler. 

yüzmek nefes kontrolü sayesinde kalp atışlarını düzenler

yüzmek nefes kontrolü sayesinde kalp atışlarını düzenler

Kemik kanseri nedir? Kemik kanserinin belirtileri nelerdir? Kemik kanserinin tedavisi var mıdır?İLİŞKİLİ HABERKemik kanseri nedir? Kemik kanserinin belirtileri nelerdir? Kemik kanserinin tedavisi var mıdır?

  • Eğlenceli bir spor şekli olan yüzme, aynı zamanda bütün kasları senkronize şekilde çalıştırdığı için kilo vermeyi sağlayarak, vücudun şekillenmesine de yardımcı olur.
     
  • Vücuttaki enerjinin ve yağın tüm kaslara eşit bir şekilde dağılmasına yardımcı olan yüzme, kolesterol seviyesini de dengeler.
     
  • Bazı psikologlar da; depresyon ve stres gibi hafif dereceli ruhsal rahatsızlıklarda, hastaların zihinlerinin açılması ve daha rahat düşünmeleri için yüzmeyi tavsiye etmektedir.
Yedikçe yediren şenlik böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Şenlik böreği tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Yedikçe yediren şenlik böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Şenlik böreği tarifi

BİR YORUM YAPIN 0