Burun eti büyümesi nedir? Nasıl tedavi edilir?

Nefes almayı zorlaştıran burun eti büyümesinin neden kaynaklandığını biliyor muydunuz? Peki, burun eti büyümesi nedir ve nasıl tedavi edilir? İşte sizler için burun eti büyümesine dair her şeyi araştırdık...

Doğru nefes almak vücut sağlığı için oldukça önemlidir. Rahat nefes alamama ve burun tıkanıklığına neden olan en önemli hastalıklardan biri ise burun eti büyümesidir. Burunda bulunan alt konkanın büyümesi ile burun tıkanıklığı, nefes alma zorluğu ve uyuyamama gibi problemler ortaya çıkar.

BURUN ETİNİN GÖREVİ NEDİR?

Burun etleri aldığımız havayı ısıtır, nemlendirir ve birtakım zararlı mikroorganizmaları tutarak akciğer ve burun arasında filtre görevi görür.

PEKİ BURUN ETİ NEDEN BÜYÜR?

Burun eti; hava kirliliği, üst solunum yolu enfeksiyonu, bazı ilaçların yan etkileri ve genetik özelliklere bağlı sebeplerden büyüyebilir.

Hastalık sonucu ortaya çıkan burun eti büyümesi, bazı insanlarda hastalık sürecinden sonra küçülür. Ancak genetik özelliklerden kaynaklanan büyüme ömür boyu devam edebilir.

Burun eti büyümeye devam ederse; burun rahat nefes alamadığı için ağzı açık uyuma, horlama, uyku apnesi, ağız kuruluğu, diş eti rahatsızlıkları ve burun tıkanıklığı gibi problemler ortaya çıkar.

BURUN ETİ TEDAVİSİNE DİKKAT!

Burun eti büyümesi cerrahi yöntemlerle tedavi edilmelidir. Tedavi sırasında burun kemiği çıkartılır ve yumuşak doku radyo frekanslarıyla küçültülür. Ayrıca uzmanlar yanlış bilgiler ve tedaviler sonucu küçültülen burun etinin ileride ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini söylüyor.

Hangi cilt tipine sahipsiniz?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi cilt tipine sahipsiniz?
Sinüzite yol açan 5 önemli etken

İLİŞKİLİ HABER

Sinüzite yol açan 5 önemli etken

BİR YORUM YAPIN 0