İftardan hemen sonra yapılması gerekenler

Uzun süre aç kaldıktan sonra iftarda tıka basa yemek yiyen kişilerde, mide ve bağırsak hareketleri yavaşlamaya başlar. Peki bu durum nasıl engellenir? İşte iftar sonrası, sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için yapılması gerekenler...

Ramazan ayında değişen beslenme şekli ve öğün sayısı, metabolizmayı olumsuz etkiler. Özellikle iftar sonrasında yapılan hatalar; kilo alma, yorgunluk, şişlik, hazımsızlık, mide yanması ve kandaki şeker oranında dengesizleşme gibi rahatsızlıklara neden olur. Bu durumun önüne geçmek için iftardan sonra dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

İşte iftardan hemen sonra yapılması gerekenler;

- Yemek yedikten sonra sofradan hemen kalkılmalı, yarım saat hiç bir şey tüketilmeden egzersiz yapılmalıdır. 

-  Uzun ve sıcak günlere denk gelen Ramazan'da, vücudun yaşadığı sıvı kaybı sadece su tüketilerek önlenemez. İftardan 45 dakika sonra maden suyu içerek yaşanan su kaybı telafi edilebilir.

- İftardan sonra şerbetli tatlılar yerine dondurma tüketmek daha faydalıdır. Dondurma, içerdiği yüksek besin değerleri sayesinde vücudun oruç süresinde kaybettiği vitamin ve mineralleri karşılar.

- İftar ve sahur arasında 2 öğün daha yapmak faydalıdır. Bu öğünlerin birinde, kabızlık şikayeti olmaması için lif oranı yüksek meyveler tüketilmelidir. Diğer öğünde ise mideyi rahatlatmak için nane, maydanoz ve yoğurt karıştırılarak tüketmek gerekir.

Puantiye modası nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Puantiye modası nedir?
Kanal tedavisiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar

İLİŞKİLİ HABER

Kanal tedavisiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar

BİR YORUM YAPIN 0