Boyun düzleşmesi nedir? Boyun düzleşmesi neden olur? Boyun düzleşmesinin tedavisi var mıdır?

Günümüzde masabaşı çalışma oranının artmasıyla beraber artan servikal lordoz yani boyun düzleşmesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Yaşam tarzını olumsuz etkileyerek ciddi fiziksel bozukluğa neden olan boyun düzleşmesine dair her şeyi haberin detayında bulabilirsiniz. Peki boyun düzleşmesi nedir? Boyun düzleşmesi neden olur? Boyun düzleşmesinin tedavisi var mıdır?

Sağlıklı bir insanın boynu C şeklinde olması gerekir. Ancak günümüzde artan dengesiz hareketler ya da masa başı çalışanların hiç hareket etmemesi gibi durumlarda boyunda deforme yaşanır. Eğik olan kemikler düzleşmeye başlar. Boyna kadar gelen omurganın kıvrımlılığı vücut motor hareketlerini kolaylaştırır. Aldığı hasarla düzleşmeye da tam terzi yönde dışarı doğru çıkması çeşitli hastalıklara neden olur. Aynı zamanda vücut hareketlerinde aksaklıkların yaşanmasına davetiye çıkarır. Boyun düzleşmesi nedenleri arasında gösterilen masa başı çalışmanın nedeni ise kişinin bir süre sonra oturma şeklinin bozulması ile yaşanır. Şiddetli ağrılarla kendini gösteren boyun düzleşmesi yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Zamanında tedavisi edilmediğinde beyne bile zarar verebilir. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen boyun düzleşmesi hakkında merak edilenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak, Beyin, sinir ve omurga cerrahı Op. Dr. Fatih Kırar'a sordu.

Bacak ağrısı neden olur? Bacak ağrısı hangi hastalıkları habercisi? Bacak ağrısı nasıl geçer?İLİŞKİLİ HABERBacak ağrısı neden olur? Bacak ağrısı hangi hastalıkları habercisi? Bacak ağrısı nasıl geçer?

boyun düzleşmesi neden

boyun düzleşmesi neden

BOYUN DÜZLEŞMESİ NEDEN OLUR?

  • Çalışma hayatından kaynaklı yanlış duruş ve oturuş bozuklukları,
     
  • Kemik erimesi hastalığı,
     
  • Ruhsal bozuklukların şiddeti,
     
  • Egzersiz esnasında boyun bölgesinin zorlanması ya da fazla esnek bırakılması,
     
  • Islak saçla uyumak,
     
  • Obezite hastalarının kullandığı ilaçların yan etkileri,
     
  • Aşırı yemeden kaynaklı kilo alımı,
     
  • Uyku sırasında bozuk vücut duruşu gibi durumlar boyun düzleşmesine neden olur.

Boyun ağrısı neden olur? Boyun ağrısı tipleri nelerdir? Boyun ağrısı nasıl geçer?İLİŞKİLİ HABERBoyun ağrısı neden olur? Boyun ağrısı tipleri nelerdir? Boyun ağrısı nasıl geçer?

BOYUN DÜZLEŞMESİNİN BELİRTİLERİ

BOYUN DÜZLEŞMESİNİN BELİRTİLERİ

BOYUN DÜZLEŞMESİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Boyun düzleşmesinin en belirgin belirtisi baş dönmesidir. Ardından mide bulantısı, çene uyuşması, sırt ağrıları, çabuk yorulma, yüksek tansiyonun yanı sıra sık sık yaşanan omuz ağrısı ve kulak çınlaması da belirtiler arasında yer alır. 

BOYUN DÜZLEŞMESİNİN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR NELERDİR?

Boyun düzleşmesi dikkate alınmadığında kemik ve kollardan geçen sinir damarlarının gevşemesine ve şiddetli ağrılara sebebiyet verir. Aynı zamanda boyun düzleşmesi sonucu iç organlar düzenli çalışmaz ve beynindeki sinir bölgesi yani vagus siniri gerilir. Bu durum sonucunda da çarpıntı, nefes darlığı, şişkinlik, hazımsızlık, gaz ve kabızlık gibi rahatsızlıklara yol açar. Yürüme güçlüğü ve ince beceri gerektiren hareketlerde kısıtlamalar meydana gelir.

BOYUN DÜZLEŞMESİNİN TEDAVİSİ VAR MIDIR

BOYUN DÜZLEŞMESİNİN TEDAVİSİ VAR MIDIR

BOYUN DÜZLEŞMESİ TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Boyun düzleşmesi tedavisinde en iyi yöntem fizik tedavidir. Bu tedavi genellikle havuz içinde masaj teknikleriyle yapılır. Bir fizik tedavi uzmanıyla havuza giren hasta sırtüstü yüzdürülür veya el ve kol hareketleri yaparak boyun düzleşmesi engellenmeye çalışılır.

Bağışıklığı güçlendiren: Kale bitkisinin faydaları nelerdir? Kale bitkisi nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Bağışıklığı güçlendiren: Kale bitkisinin faydaları nelerdir? Kale bitkisi nasıl tüketilir?

BİR YORUM YAPIN 0