Dil mantarı nedir? Dil mantarı belirtileri nelerdir? Dil mantarına doğal çözüm

Aşırı derecede kafein ve nikotin tüketen insanlarda görülen dil mantarı, şiddetli ağzı kokusuna neden olur. Farkında olmadan ilerleyen bu rahatsızlık ciddi olmazsa bile ihmal edildiğinde ağzı içinde ve uzuv kaybı gibi sorunlara yol açabilir. Ayrıca ilerledikçe tat almakta zorluklar yaşanır. Dil mantarı nedir? Dil mantarı belirtileri nelerdir? Dil mantarına doğal çözüm

Bağışıklık sisteminin zayıf olması, ağız kuruluğu, yeteriz yapılan ağız temizliği, enfeksiyon hastalıkları ve çok sık antibiyotik kullanmak dil mantarına sebebiyet veriyor. Dil mantarı dikkat edilmediğinde dilde ciddi hasara neden olur. Ağız içinde artan bakteri dilin tat alma duyusunda hasara neden olur. Ayrıca bakteriler diş eti ve dişte enfeksiyona yol açar. Bu da diş kaybına sebebiyet verir. Yetersiz ağız bakımı ve özellikle kahve çay ve sigara gibi tüketim kullanımlarda bu duruma zemin hazırlar. 

dil mantarı dilin yüzeyinde oluşur

dil mantarı dilin yüzeyinde oluşur

Diş apsesi neden olur? Belirtileri nelerdir ve kaç günde geçer? Diş apsesine doğal çözümler...İLİŞKİLİ HABERDiş apsesi neden olur? Belirtileri nelerdir ve kaç günde geçer? Diş apsesine doğal çözümler...

DİL MANTARININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Dilin üzerinde sarı, yeşil ya da beyaz bir tabaka oluşması ve bu tabakanın uzun zaman geçmemesi,
     
  • Tat alma duyusunda farklılık oluşması,
     
  • Sürekli olarak boğaz iltihabı hastalığının yaşanması,
     
  • Dilin soğuk ve sıcak yiyecek veya içeceklere karşı daha da hassaslaşması,
     
  • Ağız kuruluğunun yanı sıra dilin sürekli uyuşması gibi durumlar dil mantarının belirtilerindedir.

DİL MANTARI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Uzmanlar çok ciddi boyutta olmayan dil mantarı için düzenli bir şekilde florür oranı az olan diş macunları ile temizlenmesi gerektiğini önerir. Ciddi olan mantar için ise uzmanlar; nystatin, amphotericin ve miconazole gibi ilaç tedavisi uygular.

dil mantarının oluşmaması çay ağacı yağı ve tarçın

dil mantarının oluşmaması çay ağacı yağı ve tarçın

DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı içerdiği mineraller sayesinde birçok mantar hastalığında doğal tedavi yöntemi olarak kullanılır. 5 damla çay yağını bir bardak ılık suya dökün ve iyice karıştırın. Yutmadan damla şeklinde gibi dilinize damlatıp diş fırçası yardımıyla dilin her yerine yayın. Daha sonra ılık su ile gargara yapıp tükürün.

TARÇIN

Güçlü antiparasitik sayesinde mantarı yok eder. Ufalanmış 2 adet tarçına 6 damla limon damlatın ve iyice karıştırın. Diş fırçasının tersi ile dilinize yayın 2 dakika bekletip ılık su ile gargara yapıp tükürünüz. Bu karışımı dişlerinizi beyazlatmak içinde kullanabilirsiniz.

Vücudu toksinlerden arındıran mucize! İğdenin faydaları nelerdir? İğde nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Vücudu toksinlerden arındıran mucize! İğdenin faydaları nelerdir? İğde nasıl tüketilir?
Suni sancı nedir ve ne işe yarar? Sancı ve açılma olmadan suni sancı verilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Suni sancı nedir ve ne işe yarar? Sancı ve açılma olmadan suni sancı verilir mi?

BİR YORUM YAPIN 0