Tükürük bezi kanseri nedir? Belirtileri nelerdir?

Dilin arkasında bulunan tükürük bezlerindeki bazı nedenlerden dolayı tümör ortaya çıkabiliyor. Peki, tükürük bezi kanseri belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Sizler için baş-boyun kanser çeşitlerinden biri olan tükürük bezi kanseri hakkında bilinmeyenleri araştırdık. İşte tükürük bezi kanseri hakkında bilmeniz gerekenler...

Tükürük parotis, submandilbular ve dil altı bezlerinden oluşur. Ağız içi kuruluğunu engelleyen bu bezlerin aynı zamanda gıdaları kolayca parçalama görevi de vardır. Vücutta sağlıklı hücrelerin sayısının azalması sonucu tükürük bezlerinde tümörlü yapılar oluşmaya başlar. İyi huylu tümörlerin hiç bir zararı olmadığından müdahale gerektirmez. Ancak kötü huylu tümörler vücudun hemen hemen her yerine yayılır. Dil altı bezlerinde meydana gelen tümörler genellikle kanserlidir. 

TÜKÜRÜK BEZİ KANSERİNİN BELİRTİLERİ

- Boyun alt kısmında şişlik,

- Ağız içinde kızarıklık ve apse oluşumu,

- Yüz bölgesinden boyun bölgesine kadar sürekli uyuşma,

- Çene kemiğinde kayma,

- Şiddetli kulak ağrıları gibi belirtilerle kendini gösterir.

TÜKÜRÜK BEZİ KANSERİNİN TANISI VE TEDAVİSİ

Uzman tanıyı koymak için birçok test uygular. Kanserin yayılıp yayılmadığını tespit etmek tedavi için oldukça önemlidir. İğne biyopsisi en çok tercih edilen testtir. Kanserin neden, niçin ve nerede olduğu tespit edildikten sonra evresine göre tedavi başlar. Uzman doktor kötü tümörün yayılmaması için ameliyatla dil altındaki kanserli dokuları alır.

Saç tipine göre kullanılabilecek esansiyel yağlar

İLİŞKİLİ HABER

Saç tipine göre kullanılabilecek esansiyel yağlar
Evde doğal temizleyici nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde doğal temizleyici nasıl yapılır?
Dr. Mehmet Öz'den sağlıklı beslenme ile ilgili açıklamalar

İLİŞKİLİ HABER

Dr. Mehmet Öz'den sağlıklı beslenme ile ilgili açıklamalar

BİR YORUM YAPIN 0