Suda boğulmalara karşı ilk yardım önerileri

Özellikle yaz aylarında artış gösteren havuz ve deniz boğulmalarına karşı yapılması gereken ilk yardım tekniklerini sizler için derledik. Peki, bu ilk yardım teknikleri nelerdir? İşte hayat kurtaran ilk yardım önerileri...

Son zamanlarda sıcaklık ortalamalarının artmasıyla insanlar serinlemek için havuz ve deniz alanlarını tercih etmektedir. Ancak yüzme tekniklerini bilmeyen bazı kişiler için bu alanlar boğulma ve ölüm riskini de beraberinde getirir. Uzmanlarında önerdiği bazı ilk yardım uygulamaları bu noktada hayat kurtarıcı olabilir. 

İŞTE SUDA BOĞULMA OLAYINDA HAYAT KURTARAN ÖNERİLER

- Sizde yüzme bilmiyorsanız ilk etapta boğulan kişiye can simidi, yeleği gibi batmaz cisimlerin yanı sıra ip ve uzun bir ağaç dalı da uzatarak kişinin hayatını kurtarabilirsiniz.

- Boğulan kişi karaya çıkarıldıktan sonra ilk olarak 112 yardım merkezini arayın. Bu çağrıyı gerçekleştirdikten sonra diğer sayacağımız müdahaleleri yapınız.

- Boğulma tehlikesi geçiren kişiyi karaya çıkarttıktan sonra sırt üstü uzandırın. Nabzını ve soluk alıp almadığını kontrol ediniz. Nefes alıp veriyorsa sağlık ekiplerinin gelip müdahale etmesini bekleyiniz. Ancak solunumu durmuş ise hemen yapay solunum tekniği ile su dolmuş ciğerlerini boşaltın. Her yaptığınız suni teneffüs sonrası başını yana doğru çevirin ki ciğerlerde ya da karının da biriken suyun daha rahat çıkmasını sağlamış olursunuz. İki elinizle orta karın bölgesine baskı uygularken sırtından tutup başını kaldırın bu teknik de suyun boşalmasına yardımcı olacaktır. 

- Kişi kıyafetleriyle suda boğulma tehlikesi atlatmış ise hemen üzerindekileri çıkartıp bir battaniyeye sarınız. Kişinin bilinci kapalı ve nefes almıyorsa sağlık ekipleri gelene kadar sırtüstü yatar pozisyonda kalp masajı uygulayınız. Kalp masajı dakikada en az 100 defa yapılmalıdır. 

Hayat kurtaran ilk yardım önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Hayat kurtaran ilk yardım önerileri
Deniz kumunun bilinmeyen faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Deniz kumunun bilinmeyen faydaları

BİR YORUM YAPIN 0