Diş taşı neden olur? Diş taşları doğal yolla nasıl temizlenir?

Diş taşı, diş yüzeyinde ortaya çıkan kahverengi lekeler çeşitli dış nedenlerden dolayı oluşur. Peki diş taşı neden olur? Diş taşları doğal yolla nasıl temizlenir? Sizler için diş problemlerinden yaygını olan diş taşı hakkında merak edilenleri araştırdık. Haberin detayında diş tartarı olarak da bilinen diş taşından kurtulmanın yollarını bulabilirsiniz.

Gıda atıkları ağız içi iyi temizlenmediğinde ağızda zararlı toksinlere neden olur. Bu zararlı toksinler tükürükteki maddelerle birleşerek asit etkisi yapar. Bu asit etkisi diş yüzeyinde kalın kahve rengi bir tabakaya neden olur. Hastaların çoğu bu oluşan plakayı göz ardı eder. İlerleyen zamanlarda bu çürük tabaka, diş minesine ve etine zarar vererek diş kaybı meydana getirebilir. Ayrıca diş kaybının olduğu yerde ağız kokusuna neden olabilecek iltihaplanmaya sebebiyet verir.

Diş eti çekilmesi neden olur? Diş eti çekilmesi belirtileri nelerdir? Diş eti çekilmesi tedaviİLİŞKİLİ HABERDiş eti çekilmesi neden olur? Diş eti çekilmesi belirtileri nelerdir? Diş eti çekilmesi tedavi

Diş taşı

Diş taşı

Fırçalama yoluyla bu iltihap tüm ağzı içine yayılır. Dişler düzenli fırçalansa bile bu taşlardan kurtulmak kolay değildir. Diş taşları dişe zara verdiği kadar ağız kokusuna da sebebiyet verir. Bundan kurtulmak için hastalar genellikle uzmanlara başvurur. Ancak yapılan bazı müdahaleler diş minesini zayıflatır. Bu bazen da diş kaybına neden olur. 

limon karışımı

limon karışımı

DİŞ TAŞLARI DOĞAL YOLLA NASIL TEMİZLENİR?

LİMONUN MUCİZESİ

- 2 yemek kaşığı limon suyu 

- 2 yemek kaşığı ay çekirdeği

- 1 yemek kaşığı karbonat

- Yarım kaşık zeytinyağı 

- Yarım litre su

HAZIRLANIŞI

Öncelikle tüm bu malzemeleri 20 dakika kaynatın. Daha sonra bu karışımı macun haline getirmek için mikserden geçiriniz. Karışım soğuduktan sonra dış fırçasının üzerine bir miktar alıp dişlerinizi 60 saniye boyunca fırçalayınız. Bu uygulamayı günde iki defa yapmanızda fayda var.

ceviz suyu

ceviz suyu

CEVİZ SUYU

10 tane ceviz 

2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Güçlü antibakteriyel özelliği olan cevizleri kabukları ile beraber bir kaynama kabına koyun. Su ekleyip kaynamaya bırakın iyice kaynadıktan sonra suyu ile beraber bir kavanoza koyup bekletin. Her gün üç defa diş fırçanızı bu suya batırarak dişlerinizi fırçalayın.

aloe vera

aloe vera

ALOE VERA

Bir dal aloe veranın jeli

Bir çorba kaşığı karbonat

Bir çorba kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

Aloe veranın içindeki jeli çıkartıp üzerine karbonat ve limonu ekleyerek karıştırın. Bu karışımı bir gün beklettikten sonra her gün kullanabilirsiniz. İki günde bir karışımı yenilemekte fayda var. Günde 3 defa dişlerinizi yumuşayarak başlı diş fırçası ile fırçalayarak diş taşlarının etkisini azaltabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 6

Yeliz 3 yıl önce

Merhaba 18 aylık bebeğimin dişinde hafif siyah ve beyaz karışımı renk bar üst dipte bu tarifleri uygulanabilir mi ?

Toplam 1 beğeni

Tutsela 4 yıl önce

Çok faydalı bir konu teşekkür ederim

Toplam 3 beğeni

Ayşen 5 yıl önce

Şimdi ben anlamadim ay çekirdeğini kabuğunlami yoksa içinimi koycaz

Toplam 9 beğeni

Özgür 4 yıl önce

Kabukla

Toplam 2 Beğeni

Sanane 5 yıl önce

Benim kadar düzenli ve dişlerine çok önem veren birisi olmama rağmen dişlerimde çok fazla diş taşı var .yani bence dişleri güzel temizlemekle bi alakası yok bazı yerlerde sinirden olduğunu söyler ve ben sinirli birisiyim ondan olabilirmi acaba?

Toplam 12 beğeni

Özgür 4 yıl önce

Kalıtsal ve genetik aslında.stresin söyle bir etkisi var.agizda asit fazlalığı oluyor stres sinir anında..bu da tetikliyor

Toplam 4 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun