Kaş ve kirpiklerde görülen akarlar tehlikeli midir?

Vücudumuzda biz uyuduktan sonra harekete geçen minik sekiz bacaklı akarların ne yaptığını biliyor musunuz? Peki, akar nedir ve nerelerde görülür? Duyunca uykularınızın kaçacağı akarlar hakkında bilinmeyen her şeyi sizler için araştırdık. İşte akarlar hakkında bilmeniz gerekenler...

Bilimde literatüründe demodeks folikulorum olarak adlandırılan akarlar, vücudun; kulak, kaş ve kirpik bölgelerinde yaşamaktadır. Örümcek ailesine ait bu tür, aslında şeffaf bir parazittir. 

Uzmanlar bu konuda yaptıkları araştırmalarda akarların bazı insanlarda ciddi cilt problemlerine neden olduğu tespit etmişlerdir. Gül hastalığının yanı sıra göz hastalıklarının da nedenleri arasında olan bu akarlar kirli ortamlarda çoğalmaktadır. Akarlar kirpik ve kaşlarda 3 hafta boyunca yaşarlar ve bu bölgedeki yağ bezelerine yumurta bırakırlar.

AKARLARIN BELİRTİLERİ

Yüz bölgesinde meydana gelen aşırı kaşınma akarın en yaygın belirtilerinden biridir.  Bir diğeri ise kaş ve kirpiklerin nedensiz dökülmesidir. Aynı zamanda yüzde uçuğa benzer yaraların oluşması ve her sabah aşırı derece de göz kenarlarının çapaklanması da akarların vücudunuzda çok sayıda olduğunun belirtilerindendir. 

Akarlar kirli ortamlarda çoğaldığından bulunduğunuz her ortamı sürekli dezenfekte ediniz. Ayrıca ellerinizi ve yüzünüzü de gün içerisinde bir kaç kez yıkamanız da fayda var. 

AKARLARA DOĞAL YOLLAR

Uykunuzda bu durumun yaşanmasını istemiyorsanız uzmanlarında öneriği bu doğal yolları denemenizde fayda var.

Yüzünüzü temizleyici sabunlarla iyice yıkayınız. Uyumadan önce yarım yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım yemek kaşığı limon suyunu karıştırıp ped pamuk yardımıyla kaş ve kirpiklerinizi siliniz. 

Makinenizin deterjan bölümüne karbonat ve sirke de koymanız nevresim ve kıyafetlerinizin daha hijyenik yıkanmasın da yardımcı olacaktır.

Uykusuzluk sorununa doğal çözüm

İLİŞKİLİ HABER

Uykusuzluk sorununa doğal çözüm

BİR YORUM YAPIN 1

Melih Acar 5 yıl önce

Vay be bu neymiş yaa ! Aşırı derecede sinir bozucu canlılar .