Uykudan yorgun uyanıyorsanız! Kronik yorgunluğa İyi gelen doğal yollar nelerdir?

Global hastalıklardan biri olan kronik yorgunluk toplumda her 4 kişiden 2'sinde görülür. İş ve sosyal yaşamda aksaklıklara neden olan kronik yorgunluk hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Sürekli uykusuz hissetmeye neden olan kronik yorgunluk evde bazı yöntemlerle giderilebilir. Kronik yorgunluğun nedenleri nelerdir? Kronik yorgunluğa İyi gelen doğal yollar nelerdir?

Yapılan araştırmalarda birçok durum kronik yorgunluğa neden olur. Bu yüzden uzmanlardan bazıları hastalık olarak görse de bazıları ruhsal durumdan kaynaklandığından sendrom olduğunu savunur. Kronik yorgunluk hem zihinsel hem de fiziksel aktiviteleri olumsuz etkiler. Diğer hastalıklarla aynı belirtileri gösterdiğinden uzmanlar test yapılmasının uygun olduğunu vurguluyor. Kronik yorgunluğa viral enfeksiyonlar, bağışıklık sisteminde problemler ve hormonal bozukluklar neden olur. Genellikle 25 ve 35 yaşları arasındaki kişilerde sıklıkla görülür. Özellikle global çağda bu hastalık kanser hastalığından daha fazla görülmeye başladı. Yapılan bir diğer araştırmada ise kadınlarda daha fazla görüldüğü tespit edilmiştir. Bunun nedenlerinden biride kadınlarda hormonal dengesizliğin daha fazla yaşanmasıdır. Ayrıca birçok hastalıkta kronik hastalığa neden olur. 

Fibromiyalji sendromu nedir? Fibromiyalji sendromunun belirtileri nelerdir? İLİŞKİLİ HABERFibromiyalji sendromu nedir? Fibromiyalji sendromunun belirtileri nelerdir?

KRONİK YORGUNLUĞU OLAN KİŞİLERİN SÜREKLİ UYKUSU GELİR

KRONİK YORGUNLUĞU OLAN KİŞİLERİN SÜREKLİ UYKUSU GELİR

KRONİK YORGUNLUĞUN NEDENLERİ NELERDİR?

- Kandaki insülin direncinin bozuk olması

- Vücudun ihtiyaç duyduğu D ve C vitaminlerinin eksikliği

- Sinir sistemindeki hücrelerdeki bozukluk

- Bağışıklık sistemin virüslere karşı zayıf olması

- Şiddetli kemik ve kas hastalıkları

- Ruhsal sorunların sık sık yaşaması

- Bağırsak fonksiyonlarında bozukluk

- Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam gibi durumlar kronik yorgunluğa neden olur.

YETERSİZ UYKU KRONİK YORGUNLUĞA NEDEN OLUR

YETERSİZ UYKU KRONİK YORGUNLUĞA NEDEN OLUR

KRONİK YORGUNLUĞUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kronik yorgunluğa neden olan durumlardan biri sinir sistemlerindeki hücrelerin yeteri kadar vücut içinde fonksiyonlu çalışmamasıdır. Bu yüzden kronik yorgunluk yaşayan kişi konsantre de güçlük çeker. Sürekli olarak mutsuz ve uykulu hisseder. Konuşmakta bile zorlanır. Hatsa ileri zamanlarda tamamen sosyal ortamdan uzaklaşır. Yaşanan en küçük bir nezle ya da gribin bile şiddetli geçmesi yorgunluğun belirtisidir. Hafıza da tutmada güçlük çeker. 

KRONİK YORGUNLUK BAŞ AĞRISINA NEDEN OLUR

KRONİK YORGUNLUK BAŞ AĞRISINA NEDEN OLUR

 İYİ GELEN DOĞAL YOLLAR VAR MI?

MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ

  • Meyan kökü içerisinde barındırdığı 'canlandırıcı tonik' etkisi sayesinde alternatif tıpta kullanılan bitkilerden biridir. Şerbet olarak tüketilen bu bitki sindirim ve sinir sistemindeki hücreleri yenileyerek yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.

MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ YORGUNLUĞA ÇOK İYİ GELİR

MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ YORGUNLUĞA ÇOK İYİ GELİR

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ

  • Üzüm çekirdeği bilinene en güçlü antioksidanlardan biridir. Vücuttaki oksijen oranını dengeleyerek, karbondioksidin yarattığı rahatsızlığı azaltır. Bu yüzden her sabah bir bardak üzüm suyu içerseniz ya da 20 tane üzümü çekirdeği ile tüketirseniz gün boyu daha dinç kalmanıza yardımcı olur.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YORGUNLUĞA İYİ GELİR

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YORGUNLUĞA İYİ GELİR

CEVİZ

  • Ceviz hem antioksidan hemde omega-3 yağ asidi sayesinde vücutta enerji bombası etkisi yaratır. Kan akşını dengeleyerek baş ve kalp hastalıklarının risklerini azaltarak vücudun tüm sistemlerindeki hücreleri güçlendirir.  Günde bir avuç tüketilen ceviz gün boyu dinç kalmanızı sağlar. 

CEVİZ OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ BAKIMINDAN ZENGİN OLDUĞUNDAN SİNİR HÜCRELERİNİ GÜÇLENDİRİR

CEVİZ OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ BAKIMINDAN ZENGİN OLDUĞUNDAN SİNİR HÜCRELERİNİ GÜÇLENDİRİR

BİR YORUM YAPIN 2

Tuğba 5 yıl önce

Kronik yorgunluk sendromu nedeni vücudun enerji uretim sisteminin bozulmasidir vücut karbonhidrati enerji olarak kullanma yerine proteinleri yakıyor sebep bu

Toplam 5 beğeni

özgür 4 yıl önce

sebebini çok merak edıyordum.hangi yola başvursam çare olmadı.bende muzdaribim.siz doktor musunuz?

Toplam 2 Beğeni