Ayak tırnak mantarına doğal tedaviler

Birçok durumdan dolayı ortaya çıkan ayak tırnak mantarına iyi gelen ve uzmanlarında önerdiği bazı doğal yöntemler vardır. Sizler için ayak tırnak mantarına iyi gelen doğal yolları araştırdık. İşte ayak tırnaklarına iyi gelen doğal yöntemler...

Kirli, nemli ve enfeksiyona meyilli ortamlarda ortaya çıkan mantar, vücudun birçok yerinde olduğu gibi ayak tırnağında da görülür. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bu rahatsızlık bazı hastaların bağışıklık sistemine bağlı ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Estetiksel görüntüyü bozan bu rahatsızlığı giderecek bazı doğal yollar vardır. Uzmanlarında önerdiği bu doğal tedavi yollarının uygulanışını sizler için derledik.

İŞTE AYAK TIRNAK MANTARINA İYİ GELEN DOĞAL TEDAVİLER

EPSOM TUZU

İngiliz tuzu olarak da bilinen bu tuz yüksek oranda anti bakteriyel maddeler içermektedir. Aynı zamanda çözücü etkisi olan bu tuzdan iki su bardağını ılık su dolu leğene boşaltın be ayaklarınızı yarım saat bu suda bekletiniz. Daha sonra ayaklarınızı iyice yıkayıp ve kurulayın. Bu uygulamayı günde 3 defa yapabilirsiniz.

BEYAZ SİRKE VE SARIMSAK KARIŞIMI

5 diş sarımsağı 1 su bardağı sirke ile blendırdan geçirin. Daha sonra bu karışımı tırnaklarınıza sürünüz. Ardından streç filmle ayaklarınızı sarın ve yarım saat bekleyiniz. Daha sonra durulayıp kurulayınız. 

LİMON

Antioksidan ve anti bakteriyel özelliğe sahip limon sayesinde de ayak tırnaklarından kurtulabilirsiniz. Bir adet limonu dilimlere ayırıp tırnaklarınızın üstüne bırakınız. Bir saat böyle bekledikten sonra temiz bir bezle limon artıklarını temizleyiniz. 

Duş alırken yapılan hatalar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Duş alırken yapılan hatalar nelerdir?
Anzer Balı nedir? Anzer balının faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Anzer Balı nedir? Anzer balının faydaları nelerdir?
Günde 6 fincan kahve içerseniz ne olur?

İLİŞKİLİ HABER

Günde 6 fincan kahve içerseniz ne olur?

BİR YORUM YAPIN 0